Home > Sport Vlaanderen Blankenberge stopt met de uitbating van zijn sauna en zoekt een overnemer

Sport Vlaanderen Blankenberge stopt met de uitbating van zijn sauna en zoekt een overnemer

Geschreven op 4 maart 2022 om 09:57 door Mario De Wilde

Sport Vlaanderen zoekt naar een overnemer voor zijn sauna in Blankenberge. Na evaluatie van de werking van het sportcentrum in Blankenberge oordeelde Sport Vlaanderen dat de sauna niet langer past in zijn langetermijnvisie. Die visie steunt vooral op de bovenlokale mogelijkheden van sportinfrastructuur, de exploitatie van een wellnesscentrum hoort daar niet bij. Sport Vlaanderen erkent wel de lokale aantrekkingskracht van de sauna en zoekt daarom naar een overnemer. Vanaf 1 juli stopt Sport Vlaanderen met de uitbating van de sauna in eigen beheer.

Sauna past niet in bovenlokale visie centra Sport Vlaanderen
Voor de ontwikkeling van zijn centra focust Sport Vlaanderen op een bovenlokale invulling van zijn sportinfrastructuur met 4 prioritaire functies: breedtesport met overnachting, niche-sportinfrastructuur, opleidingen en topsporttrainingsinfrastructuur. Sport Vlaanderen evalueerde de werking en het potentieel van zijn dertien centra, en concludeerde daaruit dat de sauna van Sport Vlaanderen Blankenberge weliswaar een mooi aanbod is in de regio, maar een te beperkt bovenlokaal potentieel heeft.

Op zoek naar een private investeerder
Om de sauna up-to-date te houden, zijn er bovendien bijkomende investeringen nodig. Door zijn beperkte investeringsmiddelen is Sport Vlaanderen van mening dat de exploitatie in eigen beheer niet aangewezen is. De stad Blankenberge, die momenteel een eigen zwembad bouwt, heeft al laten weten geen interesse te hebben in een participatie of een overname van de sauna. Sauna’s worden doorgaans commercieel uitgebaat. Daarom gaat Sport Vlaanderen op zoek naar een private partner. De concessieoproep zal nog dit voorjaar gelanceerd worden.

Nog open tot 30 juni 2022
In afwachting van een overnemer, blijft Sport Vlaanderen de sauna uitbaten tot 30 juni. Tot dan kunnen onze klanten rekenen op een kwaliteitsvolle welnessbeleving. Vanaf 1 juli stopt Sport Vlaanderen de exploitatie in eigen beheer. De medewerkers blijven aan het werk en krijgen een nieuwe taakinvulling bij Sport Vlaanderen.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.