Home > Spooroverweg Esenweg Diksmuide heel het weekend dicht voor alle verkeer

Spooroverweg Esenweg Diksmuide heel het weekend dicht voor alle verkeer

Geschreven op 8 juni 2024 om 07:00 door Mario De Wilde

De spooroverweg in de Esenweg is vanaf gisteravond 7 juni (20 uur) een week lang volledig afgesloten voor onderhoudswerken. Op vrijdag 14 juni gaat de overweg om 16.00 uur terug open. Komend weekend, op 8 en 9 juni, is er geen treinverkeer mogelijk omdat de nieuwe fiets- en wandeltunnel onder de sporen komt. Infrabel en het Agentschap Wegen en Verkeer maken werk van de vernieuwing van de spooroverweg in de Esenweg tussen vrijdag 7 en vrijdag 14 juni. De overweg blijft de hele tijd afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleiding voorzien via de Eikhofstraat. Voetgangers kunnen wel door via de bestaande tunnel onder de spoorwegen en fietsers kunnen ook via de Tuinwijk, een fietsstraat, de overweg in de Esenweg vermijden.
Kruispunt Bortierlaan/N35 dicht tussen 12 en 14 juni

Door asfalteringswerken in de Maria Doolaeghestraat (N35) nabij de overweg is het kruispunt met de Bortierlaan/Rosemarijnstraat volledig afgesloten van woensdag 12 juni tot en met vrijdag 14 juni (16.00 uur).
De Lijn
De bussen van De Lijn volgen een omleiding. Op hun website of app staat de aangepaste dienstregeling.
Geen treinverkeer, wel vervangbussen
In het weekend van 8 juni is er geen treinverkeer mogelijk in Diksmuide. De nieuwe fiets- en wandeltunnel komt op dat moment onder de sporen. NMBS voorziet vervangbussen tussen De Panne en Lichtervelde (en omgekeerd). Je vindt alle info in de reisplanner van NMBS op hun website of de app

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.