Home > Speuren naar velduilen in de Uitkerkse Polder

Speuren naar velduilen in de Uitkerkse Polder

Geschreven op 30 januari 2019 om 17:19 door Mario De Wilde

De velduil is een imposante roofvogel. In tegenstelling tot de gewone uil, jaagt hij bij voorkeur overdag vanuit de lucht. Hij is gespecialiseerd in de jacht op kleine knaagdieren en jonge vogels. Hij lijkt op een ransuil, maar heeft veel kortere oorpluimen en een zwavelgele iris.

Overwintering in de Uitkerkse Polder
De velduilen is een zwerver en legt soms enorme afstanden af. Buiten het broedseizoen is hij te vinden in de duinen en weidegebieden langs de Noordzeekust. Hij staat op de Vlaamse Rode Lijst als “zeldzaam”. De velduilen overwinteren wel elk jaar in Vlaanderen. De grootste aantallen worden dan ook waargenomen in deze periode. En met een beetje geluk kun je er nu een paar spotten in de de Uitkerkse Polder!

Speurtocht
Wil je meer te weten komen over de velduil? Kom dan langs op zondag 3 en/of 10 februari. Afspraak om 16u. aan het bezoekerscentrum Groenwaecke. Een natuurgids met een geoefend oog, gaat samen met jou op zoek naar de velduilenkoppeltjes in het natuurgebied.  Breng je verrekijker mee, of leen er eentje in het bezoekerscentrum. Hond(en) laat je best thuis. Je kunt ook een kleine tentoonstelling meepikken over “Uilen en stootvogels in de Uitkerkse Polder”.
Contact Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder
Kuiperscheeweg 20, 8370 Blankenberge
Tel: 050 42 90 40 / e-mail: uitkerksepolder@natuurpunt.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.