Home > Speeltoestellen buiten dienst na twee ongevallen met kindjes op domein Oosthove in Wervik

Speeltoestellen buiten dienst na twee ongevallen met kindjes op domein Oosthove in Wervik

Geschreven op 25 augustus 2022 om 11:26 door Mario De Wilde

De speeltoestellen op domein Oosthove in Wervik worden buiten dienst gesteld op domein Oosthove in Wervik en dat na twee ongevallen. Volgens raadslid Bert Verhaeghe biedt het speelplein op Oosthove een troosteloos beeld nu in de zomervakantie twee speeltoestellen afgezet zijn met hekken. “Vooral in volle zomervakantie en speelpleinwerking heeft dit een negatieve impact op de speelbeleving van kinderen”, aldus Verhaeghe. Volgens schepen Bercy Slegers waren er begin augustus wat problemen in enkele van de speelpleintjes. Er wordt gewerkt aan oplossingen.
Er zijn twee toestellen afgezet op Oosthove :
– Het klimrek
Het toestel werd begin augustus afgezet door de dienst uit veiligheidsoverweging.
Er zijn begin augustus twee gelijkaardige accidenten gebeurd aan het toestel waarbij kindjes hun pols hebben gebroken.
In principe is er niets mis met het toestel, er was nog een controle van de FOD begin dit jaar. Maar de dienst wil de veiligheid eerst laten controleren door een gespecialiseerde firma vooraleer we het toestel opnieuw vrijgeven. Er is reeds contact gelegd met de firma om de veiligheidscontrole te doen.

– De trampoline
Op 11 augustus werd ook nog een ander toestel afgezet op Oosthove namelijk de trampoline. Na een melding van een defect in enkele schakels aan het trampolinenet hebben we het afgezet. De firma is gecontacteerd om een herstelling uit te voeren.
Schommel In de Balokken is ook eerste week augustus een schommel weggenomen waarvan de houten paal stuk was. Procedure voor bestelling en plaatsing nieuwe schommel is lopende.
Speelpleintjes
“Er is de laatste jaren door het bestuur ingezet op uitbreiding van het aantal speelpleintjes (De Riemeersch, de Witte Poorte, Berkenhof) maar hierdoor is er minder geïnvesteerd in de bestaande speelpleintjes. We gaan vanaf nu meer moeten inzetten op het nog beter onderhoud van de bestaande speelpleintjes”, besluit Slegers.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.