Home > Speeldag 12 in de Jupiler Pro League: een overzicht

Speeldag 12 in de Jupiler Pro League: een overzicht

Geschreven op 25 oktober 2021 om 09:56 door Geert Demuynck

Met een West-Vlaamse derby tussen KV Kortrijk en Oostende en de topper tussen Antwerp, nummer vier en Club Brugge nummer twee, diende deze speeldag zich aan als een interessant gegeven. Het was echter Cercle Brugge dat de spits mocht afbijten thuis tegen Standard.  Zulte Waregem trok naar KV Mechelen.

Over Cercle Brugge kunnen we de laatste weken telkens hetzelfde schrijven. Een dominante ploeg die de meeste initiatieven neemt op het veld maar heel moeilijk tot scoren komt en in de slotfase de punten laat liggen. Tegen Standard was het enigszins anders. De Luikenaars kwamen reeds na drie minuten op voorsprong via Bastien maar gelukkig voor Groen-Zwart kon Daland in minuut zestien gelijkmaken na een heerlijke vrije trap van Hotic die via de vingertoppen van Bodart op de dwarslat terechtkwam. De Noor was goed gevolgd en had maar in te tikken. Na de rust bleef Cercle domineren en het was Bodart die de thuisploeg de verdiende overwinning niet gunde met enkele parades. Met één punt schiet Cercle weinig op.

KV Kortrijk slaagde erin om de drie punten thuis te houden na een zuinige 1-0 zege tegen de bezoekers uit Oostende. De kustboys die hun laatste vier duels ongeslagen waren, moesten duidelijk het lot van de sterkste ondergaan. De inzet van de Kerels was torenhoog tegen een mak Oostende dat pas na enkele wissels en in het slotkwartier een paar kansen kon afdwingen. Het was Pape Gueye die op slag van rust het enige doelpunt van Kortrijk liet optekenen.

Alle vier de doelpunten van KV Mechelen – Zulte Waregem vielen in het eerste kwartier. Beide teams scoorden tweemaal en dan zwegen de kanonnen. Nochtans zag het er niet goed uit voor Zulte na zeven minuten. Toen stond de thuisploeg al 2-0 voor. Maar twee assists van Dompé leidden de terugkeer van de bezoekers in. Eerst werd Gano gevonden voor 2-1 en vijf minuten later zette Sissoko de eindstand 2-2 op de bordjes. Aan beide kanten werden dan nog kansen de nek omgewrongen en kon niemand aanspraak maken op de overwinning.

Betaalt Club Brugge het gelag van zijn Europese matchen is de vraag die velen zich stelden na hun bezoek in Antwerp. Het was wel een feit dat Charles De Ketelaere en Noa Lang heel zeker hun beste niveau niet haalden. Ook Vanaken speelde een bleke match en kwam weinig in het stuk voor. Enkel in de toegevoegde tijd in de eerste helft kon hij de 1-1 scoren na een afleggertje van CDK. Maar toen had ex-Club Björn Engels al de 1-0 laten optekenen. In de tweede helft was Club misschien wel beter dan Antwerp maar het was toch Mignolet die met een wereldsave een puntje veilig stelde.