Home > Spectaculaire redding van twee catamaranzeilers 3 km voor Blankenberge

Spectaculaire redding van twee catamaranzeilers 3 km voor Blankenberge

Geschreven op 14 september 2020 om 08:23 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag werd de schipper van de zeereddingsdienst van Blankenberge opgebeld door een vriend en collegaredder, die aan het catamaran zeilen is. “Ik lig in het water en kan niet snel genoeg zwemmen om bij mijn cat te komen. Kom mij aub helpen. Ik lig 1 km in zee en op de cat zit een vriend die niet zeilen kan.”

Onmiddellijk gingen de biepers met prio 1 af en kon de reddingsboot ‘Sterken Dries’ na 5 minuten al vertrekken met een vijfkoppige bemanning. Joeri Vermoere: “We gingen volgas naar 1 km in zee en zagen de cat heel in de verte varen. Meermaals probeerden we terug te bellen naar de drenkeling maar zonder resultaat. Als we dichterbij kwamen ( uit de kust) zagen we maar één persoon op de cat die ons de richting aanduidde waar de tweede zeiler laatst was gezien. We keerden terug en zagen een kleine vuurpijl die afgeschoten werd waarbij we de juiste richting konden varen. Na ongeveer 400 meter vonden we onze vriend terug. Hij was in prima gezondheid en is in enkele seconden bij ons aan boord. De reddingsboot vaarde terug naar de cat. Na een noodreparatie aan het roer konden de zeilers, onder begeleiding van de redders terug naar het strand varen.
Dankzij de verschillende hulpmiddelen zoals een mobiele telefoon in waterdicht zakje, een set vuurpijlen en nog een waterdichte hand marifoon en de op voorhand gemaakte afspraken werd deze redding een succes.” Proficiat aan de hele ploeg namens onze krant.

12-9-2020 Redding van twee zeilers.

Zaterdag 12 september wordt de schipper van de zeereddingsdienst van Blankenberge opgebeld door zijn vriend en collega redder, die aan het catamaran zeilen is. “ ik lig in het water en kan niet snel genoeg zwemmen om bij mijn cat te komen. Kom mij aub helpen. Ik lig 1 km in zee en op de cat zit een vriend die niet zeilen kan.Onmiddellijk gaan de biepers met prio 1 af en kan de reddingsboot Sterken Dries na 5 minuten al vertrekken met een 5 koppige bemanning. We gaan volgas naar “1 km”in zee en zien de cat heel in de verte varen. Meermaals proberen we terug te bellen naar dedrenkeling maar zonder resultaat. Als we dichterbij komen(3km uit de kust) zien we maar 1 persoon op de cat die ons de richting aanduidt waar de tweede zeiler laatst is gezien. We keren terug tegenwind en zien een kleine vuurpijl afschieten. Het sl is nog niet zichtbaar maar we weten nu de juiste richting. Na ongeveer 400 meter vinden we onze vriend terug. Hij is in prima gezondheid en is inenkele seconden bij ons aan boord. De reddingsboot vaart terug naar de cat. Na een noodreparatie aan het roer kunnen de zeilers, onder begeleiding van de redders terug naar het strand varen.Dankzij de verschillende hulpmiddelen zoals een mobiele telefoon in waterdicht zakje, een set vuurpijlen en nog een waterdichte hand marifoon en de op voorhand gemaakte afspraken werd deze redding een succes.

Geplaatst door Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst – VBZR op Zondag 13 september 2020

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.