Home > Spanje gastland op 10de jaar ‘Bubbels aan Zee’ in Middelkerke

Spanje gastland op 10de jaar ‘Bubbels aan Zee’ in Middelkerke

Geschreven op 8 augustus 2022 om 08:57 door Mario De Wilde

de tiende maal wordt het Epernayplein van vrijdag 12 tot en met maandag 15 augustus omgedoopt tot Schuimwijndorp. Met dank aan organisator wijnkenner Alain Bloeykens die dit jaar Spanje als gastland mag begroeten, met de cavatoppers Freixenet en Segura Viudas als voortrekkers. Naast cava is het tegelijk genieten van die andere schuimwijntoppers, zeg maar de Italiaanse prosecco, de Franse en Luxemburgse Crémants, de Portugese espumoso, de Zuid-Afrikaanse vonkelwijn, de Chileense sparkling en de Vlaamse mousserende kwaliteitswijn en de Crémant de Wallonie.

Dat Alain Bloeykens koos voor cava als gastland is geen toeval. De Belg is, berekend per inwoner, nog steeds koploper in het drinken van bubbels, zowel champagne als schuimwijnen uit diverse landen. “Inderdaad, vorig jaar genoten onze landgenoten van zowat 68 miljoen flessen schuimwijn. Cava is en blijft de trendsetter met meer dan 35 miljoen flessen. Hiervan gaat liefst 80% daarvan over de toonbank naar Vlaanderen. Cava is intussen gemeengoed geworden. Wanneer de Vlaming een glas bubbels wenst, vraag hij steevast een cava-tje”, onderstreept Alain Bloeykens, doorgewinterd binnen de boeiende wereld van de wijnen.

BUBBELDORP IN CAVAKLEUREN

Traditioneel wordt het Epernayplein omgetoverd tot een sfeervolle lounge, ditmaal uitgebouwd in de cava kleuren waar het tussen de wuivende palmbomen vier dagen genieten wordt van de beste schuimwijnen uit alle hoeken van de wereld. Tussenin is het genieten van de tapashapjes van Team Felix en is er mogelijkheid tot deelname aan een workshop en of becommentarieerde cavaproeverij, aanvullend randanimatie, live muziek en dj-sets. Op zaterdag 13 augustus is het genieten van de Belgische top dj Frank, de man achter de wereldhit Summer Jam.

GROOTSE OUTDOOR SCHUIMWIJNFESTIVAL

Bubbels aan Zee maakte intussen zo’n enorme progressie dat het vandaag is uitgegroeid tot het grootste outdoor schuimwijnfestival van het land. Alain Bloeykens: “Elf jaar geleden gestart met een goeie duizend bezoekers, telden we vorig jaar ruim 16.000 bezoekers, allemaal bubbelliefhebbers die intussen de weg naar Middelkerke hebben gevonden. Het toont aan dat de Belg degelijk een echte liefhebber is van bubbels, zeg maar een Bubbelkop heeft.”
Het is duidelijk, samen met het niet meer weg te cijferen Champagneweekend (dit jaar van 10 tot en met 13 november) haalt Bubbels aan Zee de massa naar Middelkerke.

PRAKTISCH

Bubbels aan Zee: vrijdag 12 tot en met maandag 15 augustus 2022 op het Epernayplein in Middelkerke. Elke dag van 11 tot 24 uur. Maandag 15 augustus van 11 tot 20 uur. De toegang is gratis. Aankoop glad 2 euro. Prijs mousserende wijnen vanaf 4 euro per glas en vanaf 18 euro per fles. (Georges Keters)

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.