Home > Soroptimist International Knokke-Oostkust vierde 50-jarig jubileum met rijk gevulde dag

Soroptimist International Knokke-Oostkust vierde 50-jarig jubileum met rijk gevulde dag

Geschreven op 21 mei 2024 om 14:38 door Mario De Wilde

Soroptimist International Knokke-Oostkust, de eerste vrouwelijke serviceclub in de streek, vierde afgelopen weekend in het Cultuurcentrum Scharpoord haar 50-jarig bestaan met een academische zitting. Daarna trokken een aantal leden en sympathisanten naar het For Freedom Museum in Ramskapelle, anderen namen delen aan een erfgoedwandeling in Duinbergen of stapten op een e-busje voor een culturele Art Tour in het Zoute. Het gouden jubileum werd feestelijk afgesloten met een galadiner in de Sint-Niklaaszaal in Westkapelle.

Met een rijke geschiedenis van empowerment en betrokkenheid, heeft de club zich sedert 1974 onderscheiden door haar toewijding aan het verbeteren van de levensomstandigheden van vrouwen en kinderen, zowel lokaal als wereldwijd. De club, momenteel bestaande uit 33 dynamische leden, heeft door de jaren heen een aanzienlijke impact gehad door middel van verschillende projecten en acties. Van lokale initiatieven tot internationale inspanningen, hebben de leden van Soroptimisten Knokke-Oostkust zich ingezet om een tastbaar verschil te maken in de gemeenschap.

“Een van onze kernwaarden is lokale verankering en betrokkenheid,” zegt Fabienne Maes, voorzitter van Soroptimisten Knokke-Oostkust. “We geloven sterk in het ondersteunen van goede doelen en het bieden van directe hulp aan degenen die het nodig hebben in onze regio.”

Ter gelegenheid van hun 50-jarig jubileum schenkt de club volgende vier lokale organisaties elk een bedrag van € 7500:

-TEJO (therapeutische hulpverlening voor jongeren in Knokke-Heist)
-RAVELIJN (secundaire school voor buitengewoon onderwijs in Brugge)
-WARM NEST (inloophuis voor mensen met kanker en hun familieleden in Knokke-Heist)
-ZORGCENTRUM NA SEKSUEEL GEWELD (brede ondersteuning van slachtoffers na seksueel geweld in AZ Delta in Roeselare)

Deze donaties zijn slechts een voorbeeld van de voortdurende toewijding van de club aan het ondersteunen van lokale initiatieven en het creëren van positieve verandering. Naast financiële steun bieden, zijn er ook projecten waarbij de leden zelf de handen uit de mouwen steken. Bovendien organiseert de club regelmatig evenementen en activiteiten om haar sociale projecten te ondersteunen. Deze omvatten lezingen met boeiende sprekers, culturele evenementen, musicals en de jaarlijkse pralineverkoop, die allemaal bijdragen tot het versterken van de impact van de club en het mogelijk maken van verdere betrokkenheid bij de gemeenschap.

“Het is onze persoonlijke betrokkenheid en toewijding die het hart vormen van onze club,” merkt Anita Harrewyn, mede-voorzitter, op. “Elk lid draagt bij aan het succes van onze projecten, en het is deze collectieve inzet die ons in staat stelt om blijvende verandering te realiseren.” Met 50 jaar van engagement, empowerment en impact kijkt Soroptimist Club Knokke-Oostkust vol vertrouwen naar de toekomst, vastbesloten om haar missie voort te zetten en een positieve bijdrage te blijven leveren aan de gemeenschap.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.