Home > Snelheidscontroles zone 30 in stadscentrum van Diksmuide

Snelheidscontroles zone 30 in stadscentrum van Diksmuide

Geschreven op 25 juni 2020 om 15:05 door Mario De Wilde

Recente snelheidsmetingen in de Oostendestraat van Diksmuide tonen aan dat 30% van de bestuurders te snel reed in de zone 30 rond kinderdagverblijf ’t Prutske en Vrije Basisschool Sint-Niklaas. Ook volgende week maandag zal politiezone Polder er snelheidscontroles uitvoeren. Het is morgen exact drie jaar geleden dat de gemeenteraad goedkeuring gaf om de zone 30 in het stadscentrum uit te breiden met een stuk van de Oostendestraat, ter hoogte van het Prutske. De directie van het kinderdagverblijf, de ouderraad van Vrije Basisschool Sint-Niklaas en het stadsbestuur kaartten eerder dit jaar nog het vaak onveilige en onaangepaste rijgedrag van automobilisten aan.

Controle zone 30

Snelheidscontroles afgelopen dinsdagvoormiddag resulteerden in een boete voor 30% van de 766 voertuigen die er passeerden. 29 voertuigen reden 51 of meer en vier voertuigen reden 58, 59, 64 en zelfs 69 kilometer per uur. Van de laatste automobilist werd het rijbewijs ingetrokken.

Aangekondigde controle

Nu het einde van het schooljaar in zicht is plant politiezone Polder een tweede controle op maandag 29 juni. De controle gebeurt in volle ochtendspits, tussen 7 en 9 uur. Het stadsbestuur kiest ervoor om deze actie – in tegenstelling tot de eerdere meting – wel aan te kondigen, en hoopt dat bestuurders hun rijgedrag blijvend aanpassen.

Iedereen is verantwoordelijk

Snelheidsmetingen alleen zullen geen mentaliteitswijziging teweeg brengen. Het stadsbestuur hoopt dat ook ouders, inwoners en andere weggebruikers beseffen dat onaangepast rijgedrag in een stadskern, en vlakbij een kinderdagverblijf en basisschool absoluut uit den boze is. Ook bij de start van het nieuwe schooljaar zullen extra snelheidscontroles plaatsvinden in de schoolomgevingen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.