Home > Smetvrees 4 uit Menen wint Belgisch kampioenschap Leeuwentoren

Smetvrees 4 uit Menen wint Belgisch kampioenschap Leeuwentoren

Geschreven op 18 juli 2022 om 08:50 door Mario De Wilde

Aan het Belgisch kampioenschap Leeuwentoren 2022, jaargang 4, deden 60 ploegen ofwel 192 spelers. Ploegen komen uit de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Gespreid over 5 pouleavonden gingen telkens de 3 beste ploegen door + een lucky nummer 4 zodat de finale gespeeld kon worden met 16 ploegen. Elke finalist kreeg op zondag 16/7/2022 ook een mooie prijs mee naar huis.

In een spannende finale waar ze ‘de best of 3′ spelen ging het een lange tijd gelijk op. Na een 1-1 stand moesten ze een derde match spelen om de beker binnen te halen. Hierin toonde Smetvrees 4 (Menen) zich de meerdere van Legen wait for it daddy’s (Ieper). The lucky number 4 haalde zelfs nog het podium met een mooie derde plaats, De Champagenboeren (Harelbeke/Meulebeke)
1. Smetvrees 4 – Frederic Ryckbosch en Alain Dewitte (Menen/Rumbeke)
2. Legen wait for it daddy’s – Florian Roegiers – Niels Tahon (Ieper)
3. De Champagneboeren – Vinni Vervaecke – Dieter Viaene (Harelbeke/Meulebeke)

Het tornooi verliep zes dagen met zomerse temperaturen en in een vriendschappelijke, gezellige sfeer op de locatie van zomerbar St-Christophe te Ieper. Speelplezier voor jong en oud en fairplay staan voorop. Dit Belgisch buitenspel is toegankelijk voor iedereen en bewijst opnieuw dat het meer dan zijn waarde heeft gevonden tussen buitenspelkleppers als Kubb, Mölkky, … Volgend jaar bestaan ze al 5 jaar en organiseren ze een verjaardagseditie.
Foto: Stefaan Vanoplynes

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.