Home > Smart Logistics deze namiddag in Zeebrugge boven de doopvont gehouden

Smart Logistics deze namiddag in Zeebrugge boven de doopvont gehouden

Geschreven op 27 februari 2019 om 18:40 door Mario De Wilde

Zonet werd het nieuwe postgraduaat Smart Logistics boven de doopvont gehouden in de gloednieuwe ABC toren van de haven van Zeebrugge. De uitdagingen voor de logistieke sector zijn niet min. Bijbenen met de technologische (bv AI), maar ook maatschappelijke evoluties (cfr Brexit) is niet evident. Dit nieuwe postgraduaat speelt hier op in. Het wil, in het kader van levenslang leren, professionals verdere skills en kennis aanreiken in een snel evoluerende sector. Een unieke samenwerking tussen het Postuniversitair Centrum, KU Leuven campus Kulak Kortrijk, KU Leuven campus Brugge, KU Leuven Technologiecampus Gent en diverse bedrijven zoals Maselis NV, TVH, Van Marcke, Lecot, MBZ,…Klanten vragen kortere levertijden, lagere prijzen, en regelmatige, kleine leveringen. Hoe meer de concurrentie groeit, hoe duurder fouten, inefficiënties en gemiste deadlines worden. Groeiende verwachtingen, technologische (r)evoluties, de vraag naar een duurzame logistieke keten en samenlevingsperikelen zoals de Brexit leiden ertoe dat de logistieke sector voor grootschalige transformaties staat. De omschakeling naar het digitale en het inzetten van Internet of Things om logistiek ‘slim’ te maken zorgen er voor dat leveringen anders gebeuren. Ook nieuwe, slimme automatisering van magazijnen verbetert de efficiëntie enorm.
De kennis- en expertisenood van de sector is bijgevolg groot. Hier komen KU Leuven en zijn campussen in West- en Oost-Vlaanderen (Campus Kulak Kortrijk, Campus Brugge en Technologiecampus Gent) aan tegemoet door hun expertise en complementaire kennis binnen IT en logistiek samen te brengen in een postgraduaat Smart Logistics. In dit postgraduaat krijgen de cursisten een grondig inzicht in de economische, technologische, commerciële, organisatorische en IT-aspecten van de logistieke keten. Bovendien is er in deze opleiding bijzondere aandacht voor de recente technologische ontwikkelingen en mogelijkheden om operaties en logistieke processen te verbeteren.
Zo komen we ook tegemoet aan concrete noden vanuit het bedrijfsleven zoals ook Patrick Maselis, CEO Maselis NV beaamt: “Het smart beheersen van onze logistieke keten is de reden van ons succes. Dit kunnen we echter maar handhaven als we de juiste profielen in huis hebben die mee zijn met de laatste evoluties en beter nog kunnen anticiperen op wat komt. Dit postgraduaat zal dergelijke instroom verzekeren. ”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.