Home > Smakelijke restauranttips: de menu’s van Hotel-Restaurant De Eenhoorn in Oostburg (NL)

Smakelijke restauranttips: de menu’s van Hotel-Restaurant De Eenhoorn in Oostburg (NL)

Geschreven op 25 november 2024 om 06:58 door Mario De Wilde

Breekt het zweet je al uit als je moet nadenken over jouw feestmenu op eindejaar? Thuis of toch maar zorgeloos ergens op restaurant? Vanaf vandaag kan je elke dag een smakelijke restauranttip ontdekken op Het Nieuws van West-Vlaanderen. Stuk voor stuk restaurants en zaakvoerders die je vertrouwen meer dan waard zijn. Je hebt straks alleszins de zekerheid dat je een magisch, onvergetelijk en smakelijk eindejaar tegemoet gaat. Met z’n tweetjes, met familieleden of in groep met vrienden: om de keuzestress onder controle te houden, verzamelden we alvast een aantal heerlijke restaurants en hun menu’s om jouw feesttafel op een magische manier in te vullen. Starten doen we net over de Nederlandse grens in Oostburg.

Restaurant en Familiehotel De Eenhoorn in Oostburg: zo’n ommetje meer dan waard

Kerst Keuzemenu in 3 (€ 72), 4 (€ 84) of 5 (€ 94.50) gangen

Amuse van het huis

——————————

Voorgerecht

In het huis bereide ganzenleverterrine, gemarineerd met 10 year old Tawny port
of
Carpaccio van Herefordrund met truffelmarinade en Parmezaanse kaas
of
Hollandse gepelde garnalen met cocktailsaus van de chef
of
Vispalet van gerookte zalm, grijze garnaaltjes en gerookte Oosterscheldepaling met chutney van rode biet

——————————

** Tussengerecht

Gewokte scampi’s in kerriesaus
of
Twee garnalenkroketjes met gefrituurde peterselie

——————————

***
Spoom van bloedsinaasappel, met in huis bereide Aperol

——————————

Hoofdgerecht

Gebakken hertenhaas met portsaus
of
Gebakken tournedos met saus naar keuze
of
Gebakken zeetong met tartaarsaus
(hoofdgerecht wordt geserveerd met aardappelgarnituur en passende groenten)

——————————

Nagerecht

Kerstdessert
of
Kaasbordje met div. Franse kazen

 

Hotel Restaurant Tearoom De Eenhoorn is al ruim zestig jaar in handen van de bekende familie De Milliano. Voorjaar 2017 namen Peter en Patricia de Milliano de zaak over van Peter’s broer, maar de identiteit bleef behouden. Met Patron Peter aan het fornuis en Patricia als gastvrouw voor het vriendelijk onthaal en de bediening zorgen ze, samen met het Eenhoornteam, dat elke gast zich thuis voelt en geniet van de heerlijke gerechten en service.

Alle gerechten worden dagelijks vers bereid. Moet je de intense ossenstaartsoep, de verrukkelijke ganzenlever, gebakken roggevleugel met kappertjes en de vele schelp- en schaaldieren eens proeven. Seizoensgerechten en streekproducten krijgen een ereplaats in zijn kraaknette keuken. Je kan à la carte kiezen, maar er zijn ook altijd wisselende meerkeuzemenu’s. In de gezellige tearoom ben je van harte welkom voor een drankje, zelfbereide appeltaart, versnapering of heerlijke lunch.

In januari 2025 viert Peter zijn 41ste jarig jubileum bij De Eenhoorn. Dat willen Peter en Patricia ook weer graag met jullie vieren en bieden vanaf 6 december tot aan Kerst en in de maand januari een wisselend viergangendiner aan voor € 41,00. Reserveren vinden ze altijd prettig.

En wat is er zaliger dan al dit lekkers te verlengen met een verblijf in één van de 11 comfortabele ****hotelkamers boven het restaurant. Een prinsheerlijk ontbijt, dat aan tafel wordt geserveerd, zorgt tot slot voor een onvergetelijk verblijf.

Markt 1
4501 CJ Oostburg
tel. 0031-0117 452728 en 0031-0645385375
mail: info@eenhoornoostburg.nl
web: www.eenhoornoostburg.nl
Facebook: @deeenhoorn

wekelijkse sluitingsdag donderdag, alle Belgische feestdagen geopend – gratis parkeren voor de deur –

4 reacties

Celien Peersman, Knokke-Heist
Geschreven op 2024-11-25 18:36:27
Hier klopt bijna alles. De gastvrouw en het personeel heel soms wat té amicaal wat ons Vlamingen betreft. Maar een typische Nederlandse eigenschap maar alles wel correct en het eten is er uitstekend. De kok is een vakman dat is te zien maar vooral ook te proeven. Celien Peersman, Knokke-Heist
Gert en Ingebord Watteeuw
Geschreven op 2024-11-25 09:04:36
Dat is wat me telkens opvalt wanneer we over de Nederlandse grens gaan eten: die echte vriendelijkheid nog voor de klanten. Daar kan de Belgische, en vooral de Brugse horeca een ferm puntje aan zuigen. Daar mogen er geen kinderen binnen, op een ander wordt geen hond toegelaten en als je eten op is, kunde maar zo snel als kan het restaurant verlaten als ge betaalt hebt. Bovendien hebben de Nederlanders de voorbije jaren al heel goed geleerd hoe je lekker kan koken. Gert en Ingebord Watteeuw
desaever stefaan
Geschreven op 2024-11-25 09:03:09
Daar mijn stage gedaan , 3 maanden ( hotelschool koksijde), geweldige tijd gehad.1987.
Luc Vanden Bussche
Geschreven op 2024-11-25 08:31:24
Blij om dit te lezen. Wij hebben afgelopen zomer de bus van Westkapelle naar Oostburg genomen wat heel handig en comfortabel is. De mensen in den Eenhoorn zijn heel vriendelijk en doen er echt alles aan om de klanten zoveel als kan in de watten te leggen. We hebben alleszins genoten van onze menu daar Luc en Greta Vanden Bussche

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.