Smakelijke restauranttips: de menu’s van Hotel-Restaurant De Eenhoorn in Oostburg (NL)
Breekt het zweet je al uit als je moet nadenken over jouw feestmenu op eindejaar? Thuis of toch maar zorgeloos ergens op restaurant? Vanaf vandaag kan je elke dag een smakelijke restauranttip ontdekken op Het Nieuws van West-Vlaanderen. Stuk voor stuk restaurants en zaakvoerders die je vertrouwen meer dan waard zijn. Je hebt straks alleszins de zekerheid dat je een magisch, onvergetelijk en smakelijk eindejaar tegemoet gaat. Met z’n tweetjes, met familieleden of in groep met vrienden: om de keuzestress onder controle te houden, verzamelden we alvast een aantal heerlijke restaurants en hun menu’s om jouw feesttafel op een magische manier in te vullen. Starten doen we net over de Nederlandse grens in Oostburg.
Restaurant en Familiehotel De Eenhoorn in Oostburg: zo’n ommetje meer dan waard
Kerst Keuzemenu in 3 (€ 72), 4 (€ 84) of 5 (€ 94.50) gangen
Amuse van het huis
——————————
Voorgerecht
In het huis bereide ganzenleverterrine, gemarineerd met 10 year old Tawny port
of
Carpaccio van Herefordrund met truffelmarinade en Parmezaanse kaas
of
Hollandse gepelde garnalen met cocktailsaus van de chef
of
Vispalet van gerookte zalm, grijze garnaaltjes en gerookte Oosterscheldepaling met chutney van rode biet
——————————
** Tussengerecht
Gewokte scampi’s in kerriesaus
of
Twee garnalenkroketjes met gefrituurde peterselie
——————————
***
Spoom van bloedsinaasappel, met in huis bereide Aperol
——————————
Hoofdgerecht
Gebakken hertenhaas met portsaus
of
Gebakken tournedos met saus naar keuze
of
Gebakken zeetong met tartaarsaus
(hoofdgerecht wordt geserveerd met aardappelgarnituur en passende groenten)
——————————
Nagerecht
Kerstdessert
of
Kaasbordje met div. Franse kazen
Hotel Restaurant Tearoom De Eenhoorn is al ruim zestig jaar in handen van de bekende familie De Milliano. Voorjaar 2017 namen Peter en Patricia de Milliano de zaak over van Peter’s broer, maar de identiteit bleef behouden. Met Patron Peter aan het fornuis en Patricia als gastvrouw voor het vriendelijk onthaal en de bediening zorgen ze, samen met het Eenhoornteam, dat elke gast zich thuis voelt en geniet van de heerlijke gerechten en service.
Alle gerechten worden dagelijks vers bereid. Moet je de intense ossenstaartsoep, de verrukkelijke ganzenlever, gebakken roggevleugel met kappertjes en de vele schelp- en schaaldieren eens proeven. Seizoensgerechten en streekproducten krijgen een ereplaats in zijn kraaknette keuken. Je kan à la carte kiezen, maar er zijn ook altijd wisselende meerkeuzemenu’s. In de gezellige tearoom ben je van harte welkom voor een drankje, zelfbereide appeltaart, versnapering of heerlijke lunch.
In januari 2025 viert Peter zijn 41ste jarig jubileum bij De Eenhoorn. Dat willen Peter en Patricia ook weer graag met jullie vieren en bieden vanaf 6 december tot aan Kerst en in de maand januari een wisselend viergangendiner aan voor € 41,00. Reserveren vinden ze altijd prettig.
En wat is er zaliger dan al dit lekkers te verlengen met een verblijf in één van de 11 comfortabele ****hotelkamers boven het restaurant. Een prinsheerlijk ontbijt, dat aan tafel wordt geserveerd, zorgt tot slot voor een onvergetelijk verblijf.
Markt 1
4501 CJ Oostburg
tel. 0031-0117 452728 en 0031-0645385375
mail: info@eenhoornoostburg.nl
web: www.eenhoornoostburg.nl
Facebook: @deeenhoorn
wekelijkse sluitingsdag donderdag, alle Belgische feestdagen geopend – gratis parkeren voor de deur –