Home > Sluis gaat vanaf morgen mondkapjes dragen in de winkels en horeca.

Sluis gaat vanaf morgen mondkapjes dragen in de winkels en horeca.

Geschreven op 31 juli 2020 om 14:16 door Mario De Wilde

Op voorstel van het bestuur van de Middenstandsvereniging Sluis (MVS) is vandaag besloten om vanaf morgen (zaterdag 1 augustus) mondkapjes te dragen in de winkels en in de horeca. Vandaag stemde, in een extra bestuursvergadering, een meerderheid van de bestuursleden voor het voorstel van het dagelijks bestuur van de MVS. “We stellen de behoefte van onze klant centraal, dat deden we vroeger al en dat doen we nog steeds”, aldus de voorzitter, Sancho Jansen.

Zoals we zondag 15 maart besloten hadden om wegens extreme drukte collectief die dag te sluiten.
Adviseren wij nu dit aan onze leden in het belang van onze gasten en klanten. We doen dus meer dan het RIVM voorschrijft en sluiten aan op wat in de rest van Europa gebruikelijk is gedurende de COVID-19.
In België is onze klant gewend dat de obers in restaurants en de medewerkers in winkels mondkapjes dragen en daarom hebben wij onze leden geadviseerd om dit in Sluis ook te doen. Een meerderheid van de leden neemt dit advies ook over, al is het natuurlijk geen pretje om bij zomerse temperaturen zo’n mondkapje te dragen. Aangezien dit geen wettelijke verplichting is, is iedere ondernemer / bedrijf vrij om dit te doen in het belang en voor de veiligheid van de medewerkers en de klanten.

Deze stap om mondkapjes te gaan dragen sluit aan bij alle eerder genomen maatregelen, zoals het afsluiten van de winkelstraten, het hanteren van de 1,5 meter afstand, de hosten en hostessen, de WhatsApps-alert en de veiligheidsstoplichten bij de entrees van het centrum. In al de winkels en de horeca wordt al veel aandacht besteed aan de hygiëne en de veiligheid voor de gasten en de medewerkers. Immers de gezondheid staat met stip op nummer 1.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.