Home > SloW Wings zet Ieperse Valentijnsmaand in met een uniek verhaal

SloW Wings zet Ieperse Valentijnsmaand in met een uniek verhaal

Geschreven op 28 januari 2024 om 08:01 door Mario De Wilde

De hartjesperiode komt steeds dichterbij en menig hartje begint nu al te popelen. In Ieper is dat niet anders. Op zaterdag 3 februari trekt koffiebar/–branderij SloW Wings in hartje Ieper de kaart van de liefde, en hoe! Bijzonder geïnspireerd door een recent in het Nederlands vertaalde verhalenbundel voor jong en oud uit Italië, creëerde de Ieperse koffiebrander Stephen Quintens een nieuwe koffieblend waarmee hij zijn liefde voor koffie, mensen en hartverwarmende verhalen kon vieren. De magie van de fantastische verhaaltjes uit de Italiaanse bestseller leidde tot een al even betoverende blend.

Een uniek verhaal was geboren: ‘De muis die katten at – 70 raargebeurde verhalen’ (Gianni Rodari), in een frisse en creatieve vertaling van Inge Piryns – mét Ieperse roots – en met aantrekkelijke illustraties van Gerda Dendooven, werd vakkundig gekoppeld aan de krachtige blend ‘Dark side of the bean’ van koffiebrander Stephen. Samen vormen boek en blend een uniek en begeerlijk geschenk dat de zintuigen belooft te prikkelen en de harten zal weten te beroeren.

Heb je een boontje voor iemand, of wil je een vriendschap of het leven zelf vieren, iemand verrassen met een uniek cadeau of hartverwarmende koffieklets? Dan ben je bij SloW Wings in Ieper aan het juiste adres. Gedurende de hele Valentijnsmaand februari kan je er de verhalenbundel met bijpassende koffieblend (200 gr.) als ‘ideale koppel’ verkrijgen aan een lieflijke prijs. De blend zal ook de hele maand op de koffiekaart staan, en is, net als de verhalenbundel ook apart te koop.

De Valentijnsmaand van SloW Wings start op zaterdag 3 februari om 14 uur, Boomgaardstraat 4 – Ieper, in aanwezigheid van schepen van cultuur Valentijn Despeghel (onder voorbehoud) en de vertaalster van de verhalenbundel. Wie een gepersonaliseerd exemplaar wil, kan die dag tussen 14 en 18 uur langskomen. Bij aankoop van boek en bijpassende blend, krijg je er dan bovendien een gratis koffietje aangeboden van de heerlijke nieuwe blend.

Waarom zijn Hilde en Stephen zo begeesterd door deze verhalenbundel?

“In ‘De muis die katten at’ passeren ‘70 raargebeurde verhalen’ de revue, pareltjes vol surrealistische humor en ironie, die een handelsreiziger elke avond voor het slapengaan vanuit een telefooncel aan zijn dochtertje vertelt. Van een neus die op stap gaat tot een muis die enkel de smakelijke gaten in de kaas lust. De verhaaltjes zijn verrassend, grappig en diepmenselijk en zitten vol fantasie. Ze zijn speels en fantastisch ontspannend, en zowel voor kinderen (vanaf 6/7 jaar) als volwassenen bedoeld. Kinderen spelen trouwens de hoofdrol. Wat ik zo sterk vind is dat de verhalen universele waarden promoten zonder belerend te zijn, ze gaan over verbeeldingskracht, verdraagzaamheid, vrijheid en zelfstandig denken. Iedereen zou Rodari moeten lezen, vandaag misschien meer dan ooit… Hij moedigt de verbeeldingszin aan als instrument om zich de eigen bestemming in te beelden en een actieve rol te spelen in het creëren van een mooiere wereld. Een wereld met meer begrip en minder conflicten die ontsporen tot oorlog en misdaden. Niet voor niets is de quote die gekozen werd voor de cover: “Elk kind heeft optimisme en vertrouwen nodig om het leven te trotseren” (G. Rodari)


En het is wellicht ook omwille van die universele en positieve waarden dat deze bundel in de museumshops van het IFFM en het Yper Museum te vinden is, wat ik enorm toejuich, aangezien ik hem zo op het spoor kwam! Dat de vertaalster Ieperse roots heeft en het titelverhaal over muizen en katten gaat, maakt het nog extra bijzonder allemaal. Voor mij is deze bundel een blijver en ik hoop dat hij nog vele harten zal veroveren. Bij mij werkte de creativiteit van Rodari in elk geval aanstekelijk en ik maak me sterk dat mijn nieuwste blend ook in de smaak zal vallen bij de liefhebbers van koffie met een uniek verhaal.” (quote: Stephen)

Info: 
‘De muis die katten at, 70 raargebeurde verhalen’ van Gianni Rodari – Vertaald door Inge Piryns met illustraties van Gerda Dendooven, Borgerhoff & Lamberigts, € 25 (officiële perstekst B&L in bijlage)
‘Dark side of the bean’ koffieblend – Dark roast koffieblend gecreëerd door Stephen Quintens van koffiebranderij SloW Wings, € 10,20 (200 gr.)

Samen te verkrijgen als geschenkset ‘ideale koppel’ aan € 32 tijdens de Valentijnsmaand februari.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.