Home > Sloopwerken oud schoolgebouw in de Hoefijzerlaan in De Haan gisteren hervat

Sloopwerken oud schoolgebouw in de Hoefijzerlaan in De Haan gisteren hervat

Geschreven op 22 maart 2024 om 06:56 door Mario De Wilde

Gisteren zijn de sloopwerken aan het oud schoolgebouw in de Hoefijzerlaan in De Haan hervat. Het schoolgebouw in de Hoefijzerlaan in Vosseslag was vroeger eigendom van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. In mei 2020 kwamen de gemeente De Haan en GO! scholengroep !mpact overeen dat de gemeentelijke basisschool ’t Klavertje zou worden overgenomen door het GO!. Bij deze overname gingen ook de gebouwen en gronden van de school over naar het GO!. In ruil daarvoor ontving de gemeente twee gronden en gebouwen van GO!, in de Einsteinlaan en de Hoefijzerlaan. De school in de Einsteinlaan werd behouden. Voor het gebouw in de Hoefijzerlaan werd afgesproken dat het – op kosten van het GO! – zou gesloopt worden.

Burgemeester Wilfried Vandaele: “De sloop ging in januari van start. Eerst werden de asbestplaten aan de buitenkant van het gebouw veilig verwijderd, maar daarna lagen de werkzaamheden een tijdje stil door de slechte weersomstandigheden. Vandaag zijn de machinale sloopwerken hervat.”

De werken zouden tegen de paasvakantie afgewerkt moeten zijn. De gemeente zal het terrein voorlopig onbebouwd laten, als groene ruimte.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.