Home > Site O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis te Waregem heeft opnieuw een huisartsenwachtpost

Site O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis te Waregem heeft opnieuw een huisartsenwachtpost

Geschreven op 4 november 2021 om 21:19 door Mario De Wilde

Vanaf 1 november heeft de Wachtpost regio Waregem zijn deuren geopend in een nieuwbouw tegenover de spoed afdeling van het O.L.V. van Lourdesziekenhuis te Waregem. Een wachtpost organiseert de continuïteit van zorg voor eerstelijnsgezondheidszorg buiten de gewone werkdagen. Patiënten met medische problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag maar wanneer een bezoek aan de spoeddienst niet nodig is, kunnen er terecht. Een wachtpost is niet bedoeld om bv sportattesten, medische voorschriften, … De wachtpost is open van vrijdagavond 18.00 uur t.e.m. maandagmorgen 08.00 uur en de vooravond van een feestdag eveneens van 18.00 uur tot de ochtend na de feestdag om 08.00 uur. Tijdens de weekdagen kunnen de patiënten beroep doen op het huidige wachtdienstsysteem.

De wachtpost is een samenwerking tussen verschillende huisartsen in de regio Waregem, onder de vleugels van HZW, Huisartsenkring Zuid-West-Vlaanderen. Alle inwoners van de gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Spiere-Helkijn, Waregem, Wielsbeke en Zwevegem kunnen terecht op de wachtpost na aanmelding via het centrale nummer 1733.
Inwoners van Waregem, Deerlijk en Wielsbeke komen terecht op de centrale van 1733, waar de oproep toegewezen wordt aan het juiste zorgniveau (bezoek aan de wachtpost, huisbezoek, spoedopname, uitstel tot de volgende werkdag). Inwoners van de andere gemeenten komen voorlopig terecht op het onthaal van de wachtpost en worden daar verder geholpen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.