Home > Site Julien Saelens in Assebroek officieel geopend en daar waren zo’n honderd omwonenden bij.

Site Julien Saelens in Assebroek officieel geopend en daar waren zo’n honderd omwonenden bij.

Geschreven op 6 juli 2022 om 08:05 door Mario De Wilde

Op de site Julien Saelens in Assebroek, dicht bij de Brugse ring, werd zopas het nieuwe park met plein aan de Maaike Kerrebroeckstraat officieel geopend. Een nieuw stukje groen in Brugge waar de buurt zijn mening mocht over geven. Men wilde het er vooral rustig en gezellig houden met picknickbanken en bloemen, voor de eerste keer komt de buurt er samen om de aanleg te vieren, stelt de Brugse schepen Van Volcem. “Het resultaat mag zeker worden gezien alsook de vele blije gezichten. Meer dan honderd mensen waren aanwezig.

Inspraak telt

Het pleintje in deze nieuwe woonuitbreiding aan de Maaike Kerrebroeckstraat werd aangelegd met aandacht voor mooie groenaccenten, bloemen en picknickbanken. Bijkomend werd de zone aan de gracht aangepakt als ontsluiting voor voetgangers. “Uit rondvraag bij de bewoners bleek dat er vraag was naar groen, bloeiende planten en bomen. Als schepen van Openbaar Domein kan ik dat alleen maar toejuichen. Ik ben heel tevreden met het resultaat”, zegt schepen Mercedes Van Volcem. “Mijn dienst heeft hiermee een aangenaam nieuw plekje gecrëeerd in Brugge waar mensen uit de buurt en de bewoners van de appartementen ook kunnen kuieren en samenkomen buiten hun terras. We creëren met dit park een centraal gelegen ontmoetingsplaats voor de buurt, waar spel en ontspanning gecombineerd zijn. Deze nieuwe groene oase zal door velen in de omgeving een geliefd plekje worden om te genieten van de buitenlucht en de natuur en veel mooie bloemen”, aldus schepen Van Volcem.

Ontharding

Bijna 45 % van de bestaande verharding werd er onthard, goed voor bijna 60 % volledige infiltreerbare ruimte. Zo’n 1800 vaste planten werden aangeplant, alsook een selectie van 4 bomen (de Meelbus, de tulpenboom, de zomerlinde en de honingboom). In de groenzone werd zo’n 1900 m³ grond gezeefd. De verhardingswerken in deze zone zijn achter de rug. Het wandelpad in de groenzone is 1,5 m breed. Er mogen geen fietsers en bromfietsers in.

Nog vlug zit arena finaliseren

De aannemer plaatste de laatste 2 weken de zitarena aan de gracht. Samen met de kleine veerwipjes en enkele bomen aan de gracht, vormt dit het sluitstuk van de aanleg. Van zodra het gazon draagkracht heeft, worden picknickbanken geplaatst. Er werden 34 bomen geplant en in november komen er nog 7 bij alsook voorjaarsplanten en een bloemenweide aan de arena.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.