Home > Sint-Maarten arriveerde gisteren in Houthulst en belooft een gratis boom voor elke inwoner

Sint-Maarten arriveerde gisteren in Houthulst en belooft een gratis boom voor elke inwoner

Geschreven op 6 november 2022 om 10:56 door Mario De Wilde

Gisteren arriveerde Sint-Maarten in Houthulst. Daar kwam flink wat volk op af. Er was de traditionele stoet en er waren flink wat vuureffecten. Hij beloofde ook een gratis boom voor elke Houthulstse tuin Een groene gemeente met zuivere longen. Daar zorgen bomen mee voor. Met dit doel voor ogen zullen er in de komende jaren extra bomen aangeplant worden op het openbaar domein van de gemeente. Maar ook de inwoners van Houthulst kunnen mee voor de vergroening van de gemeente zorgen door bomen aan te planten. De gemeente ondersteunt hen daarin. Elk gezin kan een gratis boom bestellen en die in januari planten.
Hoe bestellen?
Per adres mag één gratis boompje besteld worden. Dat kan via het online formulier op www.houthulst.be/bomenactie tot uiterlijk 20 december. De jonge boompjes kunnen op zaterdag 21 januari 2023 afgehaald worden aan de gemeentelijke loods in de Melanedreef 18B.
Waarom lanceert de gemeente dit project?
De gemeente Houthulst heeft de ambitie om tegen 2030 een CO²-reductie van 40% te realiseren op haar grondgebied en van haar eigen gebouwen en technische infrastructuur. Op 21 oktober 2021 werd daartoe het Europees burgemeestersconvenant en het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP) ondertekend. Het pact omschrijft concrete doelstellingen op het vlak van klimaatmitigatie (bijdragen aan reductie van CO²-uitstoot) en klimaatadaptatie (wapenen tegen droogte, hitte en wateroverlast). Eén boom extra per Vlaming tegen 2030 is één van de concrete doelstellingen in de strijd tegen klimaatopwarming.
Klimaatplan
Het lokaal bestuur Houthulst zal in de komende jaren verschillende acties lanceren om verdere klimaatverandering te beperken. Deze acties worden in een klimaatplan 2030 gegoten. Hierbij wil de gemeente zo veel mogelijk mensen betrekken. Via www.houthulst.be/klimaatenquete kan elke Houthulstenaar in de maand november zijn mening geven over mogelijke lokale klimaatacties. Wie nog dieper op de acties wil ingaan, kan zich op het einde van de enquête inschrijven voor het klimaatatelier dat op dinsdag 31 januari 2023 in OC Markthuis doorgaat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.