Home > Sint-Leo Hemelsdaele Brugge toonde met trots Rode Neuzen-project

Sint-Leo Hemelsdaele Brugge toonde met trots Rode Neuzen-project

Geschreven op 6 oktober 2020 om 12:24 door Mario De Wilde

Deze voormiddag– met corona-vertraging – opende de secundaire school van Sint-Leo Hemelsdaele vol trots officieel hun gerealiseerde Rode Neuzen project. Samen met de burgemeester werd het glas geheven. Naast de groene omgeving die al aanwezig is, hebben ze nu ook met het hele team een aangename speelplaats voor de tweede en derde graad gecreëerd.

Vorig schooljaar hadden enkele leerlingen uit de richting Humane Wetenschappen het idee om deel te nemen aan de Rode Neuzen actie, die schoolprojecten steunt die jongeren mentaal en fysiek sterker maken. Wij konden hun enthousiasme alleen maar stimuleren. SLHD Brugge is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en er oog is voor elke leerling. De school is eigenlijk een tweede thuis. Je bent er vaak en brengt veel tijd met anderen door: voor boeiende lessen, maar ook voor een persoonlijk verhaal, een lach, een traan, een schouderklopje, groots plezier, …

Toch wilden enkele leerlingen nog een duwtje bijgeven, om met de opbrengst van de Rode Neuzen actie de school nog aangenamer en warmer te maken. Hun keuze viel vlug op het opfleuren van de speelplaats van de tweede en derde graad. Het is een plek waar alle leerlingen in hun SLHD-carrière vertoeven; gezellig in het zonnetje of dicht bij elkaar tijdens de koude wintermaanden. Het hele rode neuzen team had een plan. Ze bakten heel wat koekjes en alle leerlingen gingen op pad om hun bijdrage te leveren.

Een muur van 30 meter lang werd een ontmoetingsplaats voor de leerlingen. Bijhorende bankjes zorgen ervoor dat er vrij gebruik kan gemaakt worden van de nieuwe ruimte. Een volledig coronaproof project, gerealiseerd door leerkrachten en leerlingen. Teamwork makes the dreamwork!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.