Home > Sint-Jozefstraat in Torhout afgewerkt en weer open

Sint-Jozefstraat in Torhout afgewerkt en weer open

Geschreven op 26 mei 2021 om 17:30 door Mario De Wilde

Begin maart kondigden we de vernieuwing van de Sint-Jozefstraat in Torhout aan. Als schoolstad wil het lokaal bestuur van Torhout immers sterk blijven inzetten op de verkeersveiligheid in schoolomgevingen. De realisatie van de fietsstraat in de Sint-Jozefstraat was hier onderdeel van.

Een goede twee maanden later – en niet de verwachte vier maanden – kunnen we de werken opleveren. De voorbije dagen stuurde de aanhoudende regen en het natte wegdek de planning nog even door elkaar, maar vanaf vandaag – woensdag 26 mei – kan de rijweg terug opengesteld worden voor alle verkeer.

De opbraak en heraanleg van de brede voetpaden en de rijweg werd uitgevoerd door de ploeg wegen en water van de technische dienst van het Lokaal Bestuur Torhout. De asfalteringswerken werden door aannemer Maes uitgevoerd, de markeringen door de firma Tyberghein.

Aan de zijde van de school werd een breed voetpad aangelegd. Het verkeersplateau ter hoogte van de schoolingang werd opgebroken en gelijkgronds aangelegd. Er werden middengeleiders aangelegd die het zebrapad beschermen en de snelheid doen afremmen. Tot slot werden er rode markeringen voor de fietsstraat aangebracht en beige markeringen ter hoogte van het zebrapad.

“Met het herinrichten van de Sint-Jozefstraat trekken we volop de kaart van de zwakke weggebruiker. De voetpaden werden verbreed, verlagingen ter hoogte van oversteekplaatsen werden voorzien en brede, opvallende en goed zichtbare zebrapaden werden aangelegd zoals voorzien in ons 10-puntenplan veilige schoolomgevingen. Daarnaast is de Sint-Jozefstraat een fietsstraat waar de snelheid dus maximum 30 km/h bedraagt. De grote rode vlakken met daarin het logo van de fietsstraat en de centrale rode lijn werden ook hier voorzien zoals in alle andere fietsstraten in onze stad. Het verwijderen van het oude verkeersplateau zorgt voor meer comfort voor de fietser en de middengeleiders verlagen de snelheid”, zegt Elsie Desmet, schepen van mobiliteit.

“De uitvoering van de werken gebeurde vlot. In twee maanden tijd werd de ruwe afwerking klaargelegd, konden de externe aannemers de afwerking in asfalt voorzien en werden de markeringen aangebracht”, schetst Hans Blomme, schepen van openbare werken. “De Sint-Jozefstraat is een belangrijke ontsluiting tussen de wijk Torhout-Oost en Maria Assumpta van en naar het centrum. Vanaf woensdag 26 mei kan er terug doorgereden worden.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.