Home > Sint-Andreaslyceum viert vanavond 60e verjaardag in Concertgebouw Brugge

Sint-Andreaslyceum viert vanavond 60e verjaardag in Concertgebouw Brugge

Geschreven op 15 februari 2019 om 20:17 door Mario De Wilde

Al meer dan 10 jaar organiseert het Sint-Andreaslyceum St.-Kruis (SASK) om de 2 jaar een SASK-feest in het Brugse Concertgebouw. Daarin krijgen zoveel mogelijk leerlingen van de school de kans om hun creativiteit te tonen. Dit jaar is een feesteditie en daarom staan ook de kleuters en de leerlingen van de lagere school mee op het podium met de leerlingen van de humaniora.

Speelv(l)eugels

Geen SASK-feest zonder thema. Het verhaal dit jaar is los gebaseerd op het boek ‘Het Geheim van de Keel van de Nachtegaal’. Het thema gaat over wat écht belangrijk is in het leven, wat gelukkig maakt? Bijna 500 kleuters en leerlingen van onze lagere school en humaniora zullen op en achter het podium samenwerken. Dit is een gigantische en ongeziene uitdaging.

SASK-feest heeft lange traditie

Het SASK-feest kent een lange traditie (het eerste SASK-feest dateert van 1961) en vindt al meer dan 10 jaar plaats in het Concertgebouw Brugge. Om de twee jaar trekken leerlingen van de humaniora naar het Brugse Concertgebouw voor een voorstelling die in de middag voor de leerlingen en ’s avonds voor de ouders opgevoerd wordt. Het SASK-feest is een van de hoogtepunten van het schooljaar. Het biedt de leerlingen de kans om zich creatief te uiten en om op een podium te staan. En bovenal: het is het feest van de leerlingen.

Feesteditie 60 jaar SASK

Tijdens deze feesteditie wordt op de voorstelling van vrijdagavond 15/2 Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits verwacht, net als Ann Soete (Brugs schepen van onderwijs) en Franky Demon (schepen van ruimtelijke ordening, sport en leefmilieu).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.