Home > Singing schoolchildren en dirigente in Waregem gehuldigd

Singing schoolchildren en dirigente in Waregem gehuldigd

Geschreven op 10 mei 2023 om 06:48 door Mario De Wilde

Om de honderdste verjaardag van de singing schoolchildren te vieren, werd er niet alleen een geslaagde zangreünie georganiseerd. Gisteren huldigde de American Battle Monuments Commission de meewerkende scholen en juf Caroline, die al jaren dirigente is. SBS Torenhof, VBS Keukeldam en SBS Guido Gezelle kregen gisteren hoog bezoek. Chaplain Fulton (US Army), Dr. Sheridan (president American Overseas Memorial Day Association) en superintendent Arseneault (American Battle Monuments Commission) kwamen de leerlingen persoonlijk bedanken voor hun deelname aan de Memorial Day-plechtigheid van vorig jaar. Elke zanger kreeg een certificaat en een pin met de Belgische en Amerikaanse vlag op én een high five van een échte Amerikaanse soldaat.

Vervolgens werd elke school beloond met de ‘Meritorious Public Service Medal’ voor hun 100-jarige, buitengewone dienstverlening op Memorial Day. Dit als onderdeel van het Waregemse Scholen Kinderkoor bij het uitvoeren van de Brabançonne en de Star-Spangled Banner op de Amerikaanse begraafplaats Flanders Field. Ook juf Caroline werd persoonlijk door de superintendent gehuldigd met deze medaille voor haar uitstekende prestaties als dirigente. Ten slotte kregen de leerlingen de kans om vragen te stellen aan Chaplain Fulton.

Klaar voor Memorial Day
De leerlingen van dit jaar smeren alvast hun stembanden om tijdens Memorial Day het beste van zichzelf te geven. Op zondag 28 mei vanaf 15.00u. herdenken we op de Amerikaanse begraafplaats de Amerikaanse soldaten die sneuvelden tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Naast de honderdste verjaardag van de singing schoolchildren vieren we ook honderd jaar American Battle Monuments Commission, de organisatie die instaat voor het beheer en onderhoud van de begraafplaats.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.