Home > Silke De Spiegelaere voor tweede jaar op rij kinderburgemeester van Beernem

Silke De Spiegelaere voor tweede jaar op rij kinderburgemeester van Beernem

Geschreven op 31 oktober 2023 om 07:27 door Mario De Wilde

Een paar dagen geleden kwam de nieuwe kindergemeenteraad voor de eerste keer samen in het gemeentehuis in Beernem. Deze jongeren zullen het hele jaar door werken rond het thema ‘Sport’. De kindergemeenteraad bestaat uit vertegenwoordigers uit het vijfde en zesde leerjaar van alle Beernemse lagere scholen. De afgevaardigde kinderen mochten ook een kinderburgemeester verkiezen. Silke De Spiegelaere van Leefschool Stimuland werd voor het tweede jaar op rij uitgekozen door haar collega’s. “We willen ons dit jaar vooral richten op sport,” vertelt kinderburgemeester Silke. “Met de kindergemeenteraad willen we veel workshops organiseren, over sporten die al in Beernem beoefend worden en over sporten die nieuw zijn in Beernem.”

“Participatie is voor ons heel belangrijk,” voegt burgemeester Jos Sypré toe. “Ik hoop dat de kinderen van de kindergemeenteraad ook dit jaar terug met veel jeugdige en bruisende ideeën komen.”

“We zijn heel blij met zo’n enthousiaste kindergemeenteraad”, besluit schepen van Jeugd Ruben Strobbe. “Al vanaf de eerste vergadering komen ze met heel veel interessante ideeën op de proppen. We zijn benieuwd wat we nog van hen kunnen leren.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.