Home > Shudokan uit Hooglede rijgt de medailles aan elkaar op het BK Ju Jitsu

Shudokan uit Hooglede rijgt de medailles aan elkaar op het BK Ju Jitsu

Geschreven op 14 mei 2024 om 07:03 door Mario De Wilde

De Ju Jitsu club van Hooglede gaat naar een hoger niveau met 10 medailles op het BK Random Attacks en een bronzen Europese plak voor toptalenten Ian Lefere en zijn uke Firre Herreman. Jawel, dde Atlantahal in Hooglede schittert als vanouds in de kleuren van de eremetalen, nadat het Random Attacks team Ju Jitsu Shudokan een karrevracht medailles naar Hooglede meebracht. De afgelopen maanden schitterden alle leeftijdscategorieën van het team, van jong tot ouder, zowel op het Vlaams als op het Belgisch kampioenschap met tal van eerste, tweede en derde plaatsen, en meest recent nog op het Europees kampioenschap dat uitzonderlijk in de gemeente Halle in België plaatsvond. Voor Ian Lefere en zijn uke partner Firre Herreman de uitgelezen mogelijkheid om op het thuisfront een bronzen medaille binnen te halen na een felbevochten finale.

Duidelijke missie voor ogen als club
De Belgen zijn aan een opmars bezig in de unieke sport die Ju Jitsu is, en Shudokan uit Hooglede is als club één van de vaandeldragers op het Belgisch front, met een uitstekende jeugdopleiding in de Atlantahal in Hooglede. Wekelijks wordt er door de gedreven en bekwame trainersstaf vakkundig training gegeven aan de steeds groeiende Ju Jitsu groep. Met hun Random Attacks team stomen ze zich ook klaar om deel te nemen aan competities, zowel tornooien, maar ook dus nu het Vlaams, Belgisch en zelfs Europees kampioenschap. Ditmaal werd er voor de Europese titel gevochten in Halle, en binnen 2 jaar zal dit in het Zuiden van Italië zijn, waarvoor Shudokan uit Hooglede een groot aandeel van de nationale Belgische selectie hoopt af te leveren. De ambities zullen daarbij hoger zijn dan op het afgelopen EK op het thuisfront. De trainersstaf van Shudokan heeft dus een duidelijke Italiaanse missie voor ogen.

Lid worden van 6 tem 66 jaar.
Bij Shudokan kan je reeds lid worden vanaf 6 jaar. Shudokan Hooglede is een ju-jitsuclub met een honderdtal leden van 6 tot en met 66 jaar, maar de club groeit, zowel in ledenaantal als op vlak van aanpak en vooruitgang. Op de mat is iedereen welkom voor het aanleren van goshin ju-jitsu, kortom zelfverdediging volgens de traditionele, Japanse methode, maar toepasbaar op de complexe samenleving van de 21ste eeuw.

“Shudokan” betekent “Huis van de Middenweg”, maar de club wil vooral een THUIS zijn, waar iedereen zich kan ontwikkelen volgens zijn/haar eigen kunnen.

 

 

2 reacties

Goossens Fred
Geschreven op 2024-05-14 20:11:40
Mooie club met super trainers
Elke
Geschreven op 2024-05-14 20:11:07
Goed bezig allemaal! Trots op jullie!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.