Home > ‘Shop with purpose.’ opende gisteren in hartje Brugge

‘Shop with purpose.’ opende gisteren in hartje Brugge

Geschreven op 18 maart 2023 om 09:08 door Mario De Wilde

Gisteren opende in de Langestraat 53 in Brugge ‘Shop with purpose’, een nieuwe creatieve hub die ervaring, vakmanschap, duurzaamheid en persoonlijke interactie combineert. De winkel lanceert een unieke handtassencollectie in een gloednieuwe winkel in hartje Brugse. Het handtassenmerk, ‘purpose.’ creëert duurzame handtassen met restleer. De winkel opende de deuren op vrijdag 17 maart in aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw en schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Na enige tijd zoeken naar een ruimte die zowel aan haar zakelijke als persoonlijke behoeften voldeed, koos Marlies Parmentier ervoor om haar winkel van Torhout naar Brugge te verhuizen. “De Brugse Langestraat, waar de zaak nu is gevestigd, bevat een mix van tweedehands- en antiekwinkels. Dat is volledig in lijn met het ethos van mijn eigen winkel”, zegt de onderneemster.

Klanten kunnen in ‘Shop with purpose.’ terecht voor handgemaakte leren handtassen van hoge kwaliteit. De winkel biedt ook drie ‘shop-in-shop ruimtes’ aan die voor drie, zes of twaalf maanden kunnen worden gehuurd. Er is ook een workshopruimte die andere ontwerpers kunnen huren om er eigen workshops te organiseren. Door een gezamenlijke ruimte te bieden, bevordert ‘Shop with purpose.’ een gevoel van gemeenschap tussen gelijkgestemden. Zo kunnen zij van elkaar leren en elkaar steunen en aanbevelen”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Burgemeester Dirk De fauw: “Marlies is sinds 2020 houder van een label van Handmade in Brugge en vindt Brugge dan ook de ideale plaats om haar zaak te vestigen. Door naar onze stad te verhuizen, zet ze de volgende stap in de groei van ‘purpose.’ en haar eigen persoonlijke reis. De onderneemster heeft een diploma in toerisme en recreatiemanagement en werkte meer dan tien jaar in de reisindustrie. Ze brengt haar zakelijk inzicht en taalvaardigheden, waaronder Spaans, mee naar de winkel. Ik ben heel blij om Marlies en haar zaak in onze stad te mogen verwelkomen. Ik ben ervan overtuigd dat ‘Shop with purpose.’ een meerwaarde zal zijn voor onze stad.”

‘Shop with purpose.’ is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, tussen 10.30 en 18.00 uur. Als Marlies al vroeger dan 10.30 uur aan het werk is in haar atelier, staan haar deuren al open voor klanten. “Ik ben ook van plan om de winkel af en toe op zondagmiddag te openen”, zegt Marlies. Dat zal dan te gepasten tijde worden aangekondigd op de socialemediakanalen van de winkel (Facebook en Instagram).

Meer info Shop with purpose., Langestraat 129, 8000 Brugge. www.shopwithpurpose.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.