Home > Serviceclub Zonta De Haan – Oostende zet drie dames in de bloemetjes

Serviceclub Zonta De Haan – Oostende zet drie dames in de bloemetjes

Geschreven op 29 april 2019 om 20:23 door Mario De Wilde

Naar jaarlijkse traditie werden in CC d’Annexe in De Haan naast het uitreiken van de cheques voor de serviceprojecten die de serviceclub Zonta De Haan – Oostende steunt, ook drie bijzondere dames door Zonta in de bloemetjes gezet. De ‘Young Women in Public Affairs’ award ging dit jaar naar Steffi Dereeper. Het doel van deze award is om jonge vrouwen verder te stimuleren tot deelname aan het maatschappelijke en politieke leven en hen aan te moedigen om door te dringen tot leidinggevende functies en/of zich in te zetten in de vrijwilligerssector. Steffi liet haar engagement blijken door haar bijdrage aan het project van ‘Projects Abroad’ als vrijwilligster in Cambodja. Daar gaf ze Engelse les aan kinderen zodat deze meer kansen krijgen om verder te studeren en uit de armoede te blijven. Daarnaast ondersteunde ze een primaire hygiënecampagne en hielp ze bij het schilderen van schoolgebouwen.

De Jane M. Klausmann award ging naar Laura Vandendorpe. Deze studente handelsingenieur aan de KU Leuven liet in een gedreven speech blijken dat ze deze award, die beginnende studenten ondersteunt in een carrière in de zakenwereld meer dan waard is. In stages en wedstrijden in het buitenland probeerde Laura in de wereld van finance meerdere vrouwen dan gewoonlijk een stem te geven.

Ook Ann Vanneste werd beloond voor haar inzet bij de vzw De Speling. De award ‘Inspirerende Vrouw’ ontving ze voor haar rol als coördinator in De Speling. De Speling is een sociaal artistieke experimentele onderneming die een stem en podium wil bieden aan personen die moeilijkheden ondervinden om te participeren in de maatschappij. Deze doelstelling wordt bereikt door onder andere theater te maken met mensen die elders geen kansen krijgen om zich artistiek en creatief uit te drukken. De Speling wil zo een brug slaan tussen culturen en sociale klassen.

De avond werd verder afgesloten met een boeiende voordracht van Annemie Struyf over de problematiek van het ‘kindhuwelijk’ en een feestelijke receptie waarop iedereen kon genieten van een hapje en een drankje in aangenaam gezelschap.

 

Foto: Ann Vanneste

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.