Home > Serre Watelle in Oedelem wordt tijdelijk intieme concertzaal

Serre Watelle in Oedelem wordt tijdelijk intieme concertzaal

Geschreven op 7 oktober 2019 om 08:51 door Mario De Wilde

Poltrock speelt op 19 oktober om 19 uur de trilogie ‘Mutes, Moods & Machines’ in de serre van Watelle in Oedelem. De muzikale duizendpoot doet dat op uitnodiging van de vzw Màrmelade die hiermee opnieuw een locatie tijdelijk uit zijn context trekt om er een culturele bestemming aan te geven.
David Poltrock is een in Brussel gevestigde muzikant die speelt bij de bands De Mens en Hooverphonic en een veel­gevraagd sessiemuzikant voor o.a. Triggerfinger en Bart Peeters, producer, componist en arrangeur. Onder zijn eigen naam ‘POLTROCK’ maakt hij instrumentale composities gaande van intieme en minimale pianostukjes over donkere en sfeervolle ambient soundscapes tot energieke elektronische clubtracks.

Vijf jaar, duizend experimenten, drie platen

Vijf jaar neemt Poltrock de tijd om te experimenteren met klanken. Hij haalt analoge en modulaire synths van onder het stof, trekt vintage elektro­mechanische piano’s uit hun context en drijft samplers tot het uiterste. De synthese van deze bijna vijf jaar durende odyssee vindt in 2018 zijn weerslag in de trilogie ‘Mutes, Moods & Machines’. Drie platen die Poltrock’s liefde voor de 88 toetsen van de piano elk op hun eigen manier belichten en die met een interval van 88 dagen het levenslicht zagen.

©Foto Creeping Mac Kroki

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.