Home > Septische put in West-Vlaanderen laten ledigen

Septische put in West-Vlaanderen laten ledigen

Geschreven op 26 oktober 2021 om 17:40 door Mario De Wilde

Kun jij plotseling in huis alle sanitaire voorzieningen niet meer gebruiken? Dan is de kans groot dat jouw septische put geledigd moet worden. Bij een verstopte riolering is er vaak één sanitaire voorziening waarbij je hinder ervaart. Maar bij een volle septische put ondervind je bij al jouw sanitaire voorzieningen problemen. Als dit laatste het geval is, is het inschakelen van een ruimingsdienst altijd raadzaam.

Zo werkt een septische put

Een septische put kun je zien als de afvoer van jouw woning. Al het afvoerwater komt in deze put terecht. In deze put worden alle afvalresten vervolgens middels een biologisch proces gescheiden. Raakt het biologische proces in de put verstoord? Dan kan het afbrekingsproces niet meer naar behoren plaatsvinden waardoor de pot vol raakt. Stank en het niet meer kunnen gebruiken van alle sanitaire voorzieningen is het gevolg. Wanneer jouw septische put volgeraakt is, wil je dan ook het liefst zo snel mogelijk een oplossing. De overlast die een volle septische put veroorzaakt is immers niet mis. Gelukkig kun je ruimingsdienst Gent inschakelen voor het snel en vakkundig ledigen van jouw septische put.

Waarom een ruimingsdienst inschakelen?

Wanneer je een volle septische put hebt, is het zaak dat deze snel wordt geledigd. Je wilt immers zo snel mogelijk weer gebruik kunnen maken van de sanitaire voorzieningen in huis. Echter, het ledigen van een septische put betreft een stukje vakmanschap. Je hebt hiervoor kennis en goed materieel nodig. Beschik je hier niet over? Dan is het buitengewoon gevaarlijk om een septische put te ledigen. Uit een septische put komen namelijk giftige dampen vrij. Deze dampen kunnen jou bedwelmen of je gezondheid anderszins aantasten. Waag je daarom nooit zelf aan het ledigen van een septische put. Maar schakel altijd een professionele ruimingsdienst in voor een veilige lediging van de put.

Verstopping septische put voorkomen

Dat een septische put een keer vol raakt, is logisch. Maar hoe snel de put vol raakt, heb jij deels zelf in de hand. In een septische put is er in de basis sprake van een bacteriële balans. De bacteriën in de put zorgen voor een afbraak van de materialen. Als de balans in de put wordt verstoord, kan deze afbraak moeizamer verlopen. De materialen die in de put terechtkomen zullen zich hierdoor gaan ophopen. Een verstopping met een steeds voller wordende put is vervolgens het gevolg. Dit is uiteraard heel vervelend. Maar gelukkig kun jij een bacteriële disbalans voorkomen. Hoe? Door geen chemische middelen door de afvoer te spoelen. Chemische middelen kunnen de bacteriële balans in de septische put namelijk verstoren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.