Home > SEA LIFE gaat stapje verder in haar verantwoordelijkheid voor zeehonden

SEA LIFE gaat stapje verder in haar verantwoordelijkheid voor zeehonden

Geschreven op 18 februari 2020 om 15:57 door Mario De Wilde

De afgelopen 20 jaar ving SEA LIFE in Blankenberge al meer dan 400 zieke zeehondenpups op. In het opvangcentrum worden ze verzorgd en eenmaal genezen, worden ze terug vrijgelaten in zee. Met 3 nieuwe acties in 2020 neemt SEA LIFE Blankenberge nog meer verantwoordelijkheid op voor de gezonde en niet gezonde zeehonden op het strand. SEA LIFE ontvangt geen subsidies voor het opvangcentrum, maar kan gelukkig wel rekenen op de financiële steun van haar talrijke bezoekers. Het vernieuwd team voelt er zich heel nauw betrokken en verantwoordelijk voor de zeehonden, zowel in de natuur als in het park. Via het delen van hun kennis met het publiek, willen zij die verantwoordelijkheid nóg meer opnemen. SEA LIFE lanceert daarom in 2020 een aantal nieuwe acties om mensen bewuster te maken;

Nieuwe tentoonstelling geopend

Vanaf vandaag ontdek je er als bezoekers, samen met nieuwe vriend Oscar de levensloop van een zeehond. Met tekeningen van lokale scholen, leer je de verschillende redenen waarom zeehonden op het strand komen. Voeg daar enkele leuke interactieve elementen aan toe, zoals een weegschaal voor het hele gezin! Zo kom je meteen te weten of jullie evenveel wegen als een pup of als een volwassen zeehond. Bang van de weegschaal, maar trots op jouw lengte? Vergelijk dan even hoe groot je bent in vergelijking met een zeehond. Het fantastisch team van animatoren in het park bezorgt je hier bovenop nog extra informatie en weetjes over de zeehonden in onze Noordzee en de drie zeehondenpups die op dit moment in quarantaine in het centrum verblijven.

Gespotte zeehonden delen op Facebook

Het is niet zo uitzonderlijk dat een zeehond op het strand komt in België. SEA LIFE wil langs de ene kant het publiek hier bewuster van maken en langs de andere kant mensen ook geruststellen wanneer zij al op de hoogte zijn van een specifieke zeehond. “Op die manier hoeven zij zich geen zorgen te maken. Voor iedere zeehond in nood, spring ik of een van mijn collega’s in actie.”, vertelt Jelle Vermassen, dierenverzorger bij SEA LIFE.

Training voor hulpdiensten

“Wij krijgen nu meer vraag van hulpdiensten over wat gezonde zeehond is, en wat niet. Wij hebben een eenvoudig te volgen schema gemaakt, maar merken dat wij aan hulpdiensten toch meer details moeten geven. Wij beginnen daarom binnenkort met het geven van cursussen aan brandweer afdelingen langs de kust. Op die manier kunnen zij in samenspraak met SEA LIFE beter en sneller de juiste beslissing maken.”, Nicola Hamilton, General manager bij SEA LIFE Blankenberge. “Aanvullend zullen wij binnenkort ook de burgemeesters van de kuststeden contacteren om te zien hoe wij hen nog beter kunnen ondersteunen in hun taken.”, gaat Hamilton verder. “Voor vragen over zeehonden, kun je steeds bij ons team terecht. We hopen dan ook zo veel mogelijk mensen mee te krijgen in ons verhaal, ten voordele van de zeehonden.”, besluit Nicola.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.