Home > Scoutsgroep Sint-Leo zoekt oud-leden voor viering 100-jarig bestaan

Scoutsgroep Sint-Leo zoekt oud-leden voor viering 100-jarig bestaan

Geschreven op 8 januari 2019 om 14:20 door Mario De Wilde

Eergisteren de bekende Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo een Nieuwjaarsconcert in de stadsschouwburg van Brugge. Ook deze keer was het concert volledig uitverkocht, een bewijs hoe populair de vereniging wel is. Nadien vond ook nog een geanimeerde receptie plaats in de Stadshallen. Voorzitter, Dhr. Karel Van Acker, deed daarbij een oproep om zoveel mogelijk oud-leden te betrekken bij onze eeuwviering in 2020. De Scoutsgroep en Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo viert in 2020 immers haar 100-jarig bestaan. De voorbereidingen van het feestjaar zijn volop aan de gang. Om het feest compleet te maken is de vereniging nog op zoek naar oud-leden en memorabilia.
Land, zee en harmonie
De Scoutsgroep, gesticht in 1920 door E.H. Lebbe, is vandaag een levendige jeugdbeweging met drie afdelingen. De Landscouts en de Scoutsharmonie hebben hun lokalen in de Brugse binnenstad in de Jakobinessenstraat. De Zeescouts is gevestigd aan de Lodewijk Coiseaukaai, in de Brugse binnenhaven. Heel wat Brugse jeugd vertoefde er verschillende jaren en beleefde er fantastische kampen, weekends en activiteiten.
Druk feestjaar
Het bestuur, o.l.v. voorzitter Karel Van Acker, is op zoek naar zoveel mogelijk oud-leden van de Scoutsgroep. “De festiviteiten worden pas echt compleet als we zoveel mogelijk oud-leden erbij kunnen betrekken. Het programma van het feestjaar ligt zo goed als vast en het belooft de moeite te worden” kondigt Van Acker aan. We starten in april 2020 met een ontvangst en receptie op het Stadhuis. In mei 2020 volgt er een weekend en een interactieve historische activiteit. Eind september 2020 organiseren we een oud-ledendag. We sluiten het feestjaar af met een slotgala in november.
Concert in Concertgebouw
De Scoutsharmonie Sint-Leo, o.l.v. Bruno Leys, laat voor dit feestjaar niet enkel een concertstuk componeren, maar zorgt ook voor een digitale opname en stelt een kunstboek samen over de laatste decennia. Van Acker: “Als ultiem hoogtepunt voor de Scoutsharmonie is er een concert gepland mét artiest in het Concertgebouw op 20 mei 2020’ .
Gezocht: oud-leden
Om het feest compleet te maken is de groep op zoek naar alle oud-leden, “want zij hebben er mee voor gezorgd dan we 100 jaar konden worden”. Wil je graag je makkers van vroeger nog eens terugzien? Heb je nog straffe verhalen of foto’s van dat memorabele kamp? Alles wordt verzameld, gedigitaliseerd en gebruikt voor de historische activiteit in april 2020.
Meer weten?
Blijf op de hoogte van alle activiteiten en schrijf je in op www.sintleo.be/100uit . Memorabilia kunnen aangemeld worden via: achteruit@sintleo.be.

3 reacties

Deprince Marc
Geschreven op 2020-04-10 12:04:20
Geachte. Na nazicht in mijn archief heb ik met toeval nog een 30-tal foto's van verscheidene kampen van land-en zeescouts gevonden. Jullie kunnen dit afhalen bij ondergetekende Deprince Marc,Karel van Manderstraat 100 Sint-Kruis. Tel.050/35 08 30 of GSM 0472 74 60 67 of e-mail "marc.de.prince@telenet.be" Met vriendelijke groeten. Marc Deprince
Deprince Marc(°09.03.1943)
Geschreven op 2019-01-24 18:47:58
Mijn Heren, beste scoutsleden. Na de welpjes(landscouts)heb ik toen voor het avontuur gekozen, de zeescouts.En of ik die ondergaan heb in mijn jeugdjaren. Niet alleen de vriendschap en de discipline binnen de groep zijn bijgebleven maar de zeescouts avonturen zijn onvergetelijk thrillers. 1-De redding op de "Noordzee"met wijlen"Master Henri",Pius Van Haecke, ondergetekende en een 4de persoon toen wij met ons zeilboot in een storm kapseisden. 2-Het zinken van onze roeiboot(Giek)op de "Westerschelde"op roeibootkamp. Blijkbaar ben ik de enige die beide avonturen heb beleefd,het drenkelingenfeest is hierbij ontstaan. Verdere inlichtingen kan Dhr.Mathieu Van Acker(familie van mijn vrouw Boereboom Jeannine)zeker geven. Toch waren er ook mooie momenten: a)Overwinning in een roeiwedstrijd tegen buitenlandse scouts in Oostende(vier met stuurman)waar ik deel van uitmaakte. b)De vele roeikampen en de voetbalwedstrijden tegen de landscouts op Sint Ceciliafeest. Mijn deelname bij de zeescouts werd echter door mijn voetbal-activiteiten bij Cercle en( later) Dosko Sint-Kruis stopgezet. Voor verdere inlichtingen ben ik steeds bereikbaar op vermeld e-mail adres of op tel. 050-35 08 30. Met vriendelijke groeten, Deprince Marc,Karel van Manderstraat 100 8310 Sint-Kruis
Vandewalle Marc
Geschreven op 2019-01-09 15:26:32
Zoon van Julien Vandewalle en zelf lid en muzikant geweest. Tevens een aantal jaren secretaris van het Ere- en beschermkomitë geweest onder leiding van Marc De Langhe.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.