Home > Scholen in Bredene investeerden in maar liefst 10.000 bloembollen

Scholen in Bredene investeerden in maar liefst 10.000 bloembollen

Geschreven op 30 juni 2023 om 08:55 door Mario De Wilde

Bredene sloot het Project K traditioneel af met een slotdag boordevol spelplezier voor de Bredense scholieren. Het is de beloning voor hun deelname en engagement tijdens Project K in mei. “We hebben de jongeren in de maand mei aangemoedigd om zich in te zetten voor het klimaat en we maakten hen bewust van deze problematiek. Tijdens de Project K-maand zet het gemeentebestuur scholieren aan om te fietsen, te stappen of met het openbaar vervoer van en naar de school te pendelen. En als ze dat doen worden ze beloond”, zegt schepen van milieu Kelly Spillier. Naast de slotdag op het einde van het schooljaar deelt het gemeentebestuur aan de scholen 10.000 bloembollen uit die volgend schooljaar in september zullen worden aangeplant.

“Vandaar het thema dit jaar: “Project K kleurt de school”. De K staat dus niet enkel voor klimaat, maar ook voor kleur. Kleur van bloemen en van bomen”, verduidelijkt schepen Kelly Spillier.
Tijdens de slotdag op donderdag 29 juni werden de kinderen getrakteerd op een wandel- en fietszoektocht, lekkere frietjes als lunch en een ganse namiddag speelplezier met springkastelen, workshops en een dj-optreden. Dit slotfeest wordt ondersteund door Albert Heijn Bredene.
Foto: gemeente Bredene

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.