Home > Schitterend Lenteconcert voor de Koolkerkse harmonie met een beklijvend afscheid

Schitterend Lenteconcert voor de Koolkerkse harmonie met een beklijvend afscheid

Geschreven op 7 mei 2023 om 10:09 door Mario De Wilde

Het Lenteconcert in Koolkerke van vorig weekend was een concert dat een boost gaf aan het vertrouwen in de toekomst van de harmoniemuziek. Verschillende van de jonge muzikanten waren na één jaar hard oefenen al een mooie stap verder gekomen. Samen met enkele meer ervaren muzikanten openden zij het concert op zaterdag met Classy Clarinets en het aanstekelijke Don’t worry, be happy. Ook met het eerste nummer van de harmonie, Into the Clouds, mochten ze meespelen.

Daarna kregen de toeschouwers allemaal zin om naar de televisieserie Battlestar Galactica te kijken na een prachtige uitvoering van de begingeneriek. Van een ruimteschip ging het naar de aardse scheepvaart met de technisch moeilijke hoornsolo Cape Horn, verwijzend naar de verraderlijke Kaap Hoorn in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika. Vervolgens luisterden ze naar de grootse popsong MacArthur Park en enkele mooie solopassages in The Wishing Well. Daarna brachten de leerling-trommelaars enkele stukjes samen met hun instructeur John Cools. Voor het laatste werk van het eerste deel, kwam de drumband weer voltallig op het podium. Ze brachten allemaal samen Anchors Away, opgedragen aan recent overleden bestuurslid en vaste barman Marc Sabbe.

De drumband kwam aan bod na de pauze. Het was een bijzonder optreden omdat instructeur Koen Baete de leiding over de drumband na 33 jaar overgaf aan Thibault Craeye, zelf al jaren lid van de drumband en opgeleid door Koen. De continuïteit is dus verzekerd en de grote groep slagwerkers zette die gedachte kracht bij met enkele sterk gebrachte nummers zoals Showrockspecial, Bongo Soler(e)o en Drums van Kokanje. Koen mocht ook nog een bijzonder trommelvel in ontvangst nemen, dat gesigneerd werd door alle trommelaars van de drumband. Ongetwijfeld krijgt die een mooie plaats!

De harmonie vervolgde het concert met klezmertastische Bessarabyanke en een medley van bekende popsongs uit de film Sing. Daarna kon Koen Baete nog eens tonen wat iedereen allang wist: dat hij een steengoede drummer is. Hij kon, samen met de hele slagwerksectie, soleren in Fascinating Drums. Op het einde van het nummer haalde Koen alles uit de kast met een minutenlange drumsolo. Indrukwekkend! Voor Super Mario Bros hadden we een speciale gastdirigent: meneer Super Mario himself! De harmonie bracht onder de leiding van de digitale loodgieter in de rode overall een jazzy medley van nummers uit de spellenserie van Nintendo. Voor het slotnummer bouwden we een feestje op het podium met Partyplanet. Daarbij kon echt niemand blijven stilzitten op zijn stoel

1 reactie

Claeys Marcel
Geschreven op 2024-04-20 16:01:52
Gelieve 1 stoel te reserveren op vrijdag om 20 uur. Ter plaatse te betalen. Marcel Claeys

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.