Home > Schepen van Toerisme van Knokke-Heist, Anthony Wittesaele op bezoek in het Franse La Baule

Schepen van Toerisme van Knokke-Heist, Anthony Wittesaele op bezoek in het Franse La Baule

Geschreven op 7 november 2022 om 08:59 door Mario De Wilde

La Baule, voluit La Baule-Escoublac, hoort thuis in het rijtje van vooraanstaande badplaatsen aan de Franse Atlantische kust naast Deauville en Biarritz en haar succes is te danken aan de mix die ook Knokke-Heist zo bijzonder maakt. Gelegen aan een 10 km lange baai net ten zuiden van de “tip” van Bretagne is deze badstad al 100 jaar één van de places-to-be van de Franse “beau monde”, vooral uit de streek van Parijs en ten westen ervan.

De combinatie van een eindeloze dijk, een breed strand met beachbars waarop allerlei sporten worden beoefend, een jaarlijkse 5 sterren-jumping, een aantal oldtimer-events, een polo-infrastructuur, een jachthaven, een gezellig winkelcentrum, verschillende golfterreinen in een prachtig decor van ongerepte natuur maken een vergelijking met onze badplaats voor de hand liggend.

La Baule
Nadat een delegatie van La Baule vorig jaar op de Zoute Grand Prix te gast was ging schepen van Toerisme Anthony Wittesaele tijdens het weekend van 1 november in op de invitatie van het gemeentebestuur van La Baule om de Franse badstad te bezoeken tijdens een 3-daags werkbezoek, om bij te leren en om eventuele win-win samenwerkingen te bekijken.

Een druk en gezellig programma gevuld met interessante bezoekjes en gesprekken leerde dat onze beide badsteden zowat voor dezelfde uitdagingen geplaatst worden. Troeven als kunst, muziek, theater, golf, watersport, strandbeleving, paardensport en uitdagingen op het vlak van openstaande vactures in de lokale economie, te dure huisvesting, vergrijzing, veiligheid, overlast, en vele andere thema’s kwamen ter sprake. Vooral het groot aantal tophotels, dat een bloeiend congrestoerisme mogelijk maakt, en de grote overdekte jaarrond gehouden dagelijkse delicatessen-markt trokken de aandacht op het vlak van lokale economie en toerisme. “Boeiend, aangenaam en heel leerrijk“ aldus Anthony Wittesaele, schepen van Toerisme & Marketing, Strand & Dijk, Grensoverleg en Europese zaken.

Foto; Schepen van Cultuur Delphine Filloux, schepen Wittesaele en het bestuur van de Yachting Club van La Baule

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.