Home > Schepen Claudio Saelens hekelt de Pano-reportage over Beernem en stelt zich vragen bij authenticiteit

Schepen Claudio Saelens hekelt de Pano-reportage over Beernem en stelt zich vragen bij authenticiteit

Geschreven op 23 september 2022 om 08:27 door Mario De Wilde

In de Pano reportage van eergisteren woensdag 21 september schildert de heer Bart Vanwildemeersch van de West-Vlaamse Milieufederatie de gemeente Beernem historisch af als het varkensgebied van Vlaanderen. “Vroeger kon je dat ruiken als je van op de E40 naar de kust reed.” Schepen van Landbouw van Beernem Claudio Saelens (links op de foto) hekelt de uitzending. Sterker nog, hij stelt zich grote vragen bij de authenticiteit van Pano en het eenzijdig negatief beeld van zijn gemeente. “Als schepen van landbouw van de gemeente Beernem kan ik niet anders dan hier op reageren. Er zijn wel echt grote vraagtekens te plaatsen op de manier waarop Beernem in beeld komt in de reportage.
1) Waarop baseert de heer Vanwildemeersch zich als hij zegt dat je de varkens kon ruiken als je naar de kust reed. Dit is wel echt kort door de bocht. Heeft hij dit zelf ervaren of is dit een leuk verhaaltje? De E40 in Beernem loopt hoofdzakelijk door bossen en landerijen. Hooguit 2 of 3 boerderijen (niet allen met varkens) bevinden zich in de onmiddellijk omgeving van de E40. Dit is nu zo en ook in het verleden. De reden van deze stemmingmakerij is voor mij een raadsel. Wellicht gaan dergelijke uitspraken er goed in bij het ruime publiek.
2) Beernem wordt afgeschilderd als “het” donkerbruine gebied op het vlak van Ammoniak uitstoot. Als men de kaart goed bekijken klopt dit geenszins.
3) Verder vertelt de heer Vanwildemeersch dit rijdend in de wagen terwijl men zogezegd door Beernem rijdt. Ik ken de gemeente vrij goed, ik zou mij heel zwaar moeten vergissen, maar in geen enkel beeld is Beernem te herkennen. Dit wordt bevestigd door verschillende Beernemnaren. Blijkbaar is aardrijkskunde niet het sterkste vakgebied.
Ik kan niet anders dan deze negatieve, foutieve beeldvorming over de gemeente Beernem betreuren. Dat de reporter van Pano dit klakkeloos voor waarheid overneemt is wel heel vreemd. Naar de reden van deze uitspraken heb ik het raden. Ik wil dan ook graag het gesprek aan gaan met de West-Vlaamse Milieufederatie en de heer Vanwildemeersch over zijn negatieve beeldvorming over Beernem. Aan dergelijke polarisatie heeft de Beernemnaar immers geen behoefte.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.