Home > Schenking door Carmen Lycke uit De Panne van € 250 voor voedselbedeling Cicero

Schenking door Carmen Lycke uit De Panne van € 250 voor voedselbedeling Cicero

Geschreven op 27 januari 2024 om 07:43 door Mario De Wilde

Eind vorig jaar organiseerde Carmen Lycke uit De Panne samen met haar man en kinderen een hobbybeurs in De Boare. De opbrengst hiervan, € 250, heeft ze in de vorm van luizenshampoo geschonken aan de voedselbedeling Cicero. Carmen Lycke uit De Panne organiseerde eind vorig jaar samen met haar echtgenoot en kinderen voor het eerst een hobbybeurs in De Boare (Koningsplein 1, De Panne). Door de vele inschrijvingen kon Carmen maar liefst € 250 schenken aan de Pannese voedselbedeling Cicero. Ze deed dit in de vorm van shampoo tegen luizen die ze bij een lokale apotheek aankocht. Dergelijke shampoo is een duur product dat mensen met beperkte middelen moeilijk of niet kunnen aanschaffen.

Succesvolle eerste editie
Maar liefst 30 hobbyisten schreven zich in voor de eerste editie van de hobbybeurs in De Boare. Het aanbod bestond uit decoratie, verzorgingsproducten, juwelen, keramiek, brei- en haakkunstwerkjes, zelfgemaakte kaarten … Daarnaast konden bezoekers er een hapje en drankje nuttigen bij de bar. Aangezien deze eerst editie een succes was, is Carmen al volop bezig met de voorbereidingen voor de volgende edities.

Veelbelovende tweede editie
In 2024 schakelt organisatrice Carmen over van een eendaagse naar een tweedaagse beurs. En dit niet eenmaal, maar tweemaal per jaar. De eerste hobbybeurs van dit jaar vindt plaats in het weekend van zaterdag 6 (10.00u-18.00u) en zondag 7 (10.00u-17.00u) april.
Het belooft opnieuw een succes te worden, want tal van hobbyisten uit eigen streek, maar ook van verder weg zoals Gent, meldden zich al om deel te nemen.

Bram Degrieck, burgemeester:“Onze voedselbedeling draait grotendeels op vrijwilligers en giften van particulieren en organisaties. Elke bijdrage is van harte welkom en het toont de betrokkenheid van vele mensen, die begaan zijn met elkaar. Carmen is daar één van, en dat waarderen we!”

Michèle Vandermeeren, schepen van Sociale Zaken: “Dit is een genereus gebaar om de kwetsbare gezinnen van De Panne te ondersteunen. Ik wens Carmen Lycke en haar team alvast veel succes met de organisatie van de volgende hobbybeurzen!“

Carmen Lycke, organisator: “Ik ben een persoon die graag organiseert. Vroeger was ik vrijwilligster bij het Trefpunt (de voorganger van de voedselbedeling), waar ik op woensdagnamiddag knutselde met de kinderen. Vandaar dat ik weet dat er wel veel armoede heerst en dat ik dus een hobbybeurs organiseerde ten voordele van de voedselbedeling Cicero.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.