Home > Schapen scheren, al eens gezien ? In de Brugse 7 Torentjes krijg je vanaf vandaag tot zondag de kans

Schapen scheren, al eens gezien ? In de Brugse 7 Torentjes krijg je vanaf vandaag tot zondag de kans

Geschreven op 19 mei 2022 om 14:09 door Mario De Wilde

Twee jaar geleden trok dit evenement veel kijklustigen, toen kwam corona en kon het niet meer voor het grote publiek gedaan worden. Maar in de 7 Torentjes in Brugge zijn terug van weggeweest, voor scholen en gezinnen. Vandaag donderdag 19 mei is er de traditionele schaapscheerdag voor de scholen op Kinderboerderij De Zeven Torentjes. “De schaapscheerdag is een traditie die ondertussen al 38 jaar bestaat. In 1984 werden de schapen voor de eerste keer geschoren voor publiek op een opendeurdag. Jaar na jaar werd dit evenement succesvoller”, aldus schepen Van Volcem. “Zo’n 300-tal leerlingen komen de sfeer van het werken met wol opsnuiven”, vertelt schepen Van Volcem.

Leerlingen van kleuter en lager onderwijs zijn welkom, onder begeleiding van hun leerkracht, om heel wat bij te leren over schapen en hun wol. Vanaf 9 uur kan men zien hoe wol gewassen en gekleurd wordt. Er zijn heel wat demonstraties: van spinnen tot weven, vilten, breien, haken en meer. De kinderen kunnen ook zelf enkele dingen uitproberen. Vanaf 9.30h worden de schapen geschoren, dit herhaalt zich om het uur. Deelnemen is gratis en iedereen is welkom! Van 9u tot 16u en dat op het domein van Kinderboerderij De Zeven Torentjes, Canadaring 41, Assebroek-Brugge. Meer info op https://www.brugge.be/activiteiten-in-de-kinderboerderij

Schaapscheerdag gezinnen
Gezinnen en vrije bezoekers kunnen op zondag 22 mei genieten van de Schaapscheerdag. Op donderdag komen de leerlingen langs om bij te leren over schapen en hun wol. Op zondag zijn gezinnen en vrije bezoekers welkom.  Vanaf 10 uur kan je slenteren langs de vele demostandjes : je ziet hoe men wol tot draad spint, hoe wol gewassen en gekleurd wordt en hoe prachtige kunstwerkjes ontstaan door het vilten, haken en zomeer. In de schapenstal kan je luisteren naar het verhaal van ‘Jos het schaap’. Kriebelt het bij de kinderen om zelf iets te maken? Dan zijn ze van harte welkom om ook enkele dingen uit te proberen.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.