Home > Schaakclub Luctor et Emergo Waregem start straks met lessen voor kids

Schaakclub Luctor et Emergo Waregem start straks met lessen voor kids

Geschreven op 2 september 2020 om 08:52 door Mario De Wilde

Schaakclub Luctor et Emergo Waregem organiseert komend seizoen schaaklessen voor kinderen. Niet alleen draagt het schaakspel bij tot de algemene en strategische ontwikkeling van een kind, bovendien is dit ook een aangename en leuke ontspanning, zeker in deze coronaperiode. Schaken kan immers gemakkelijk online gespeeld worden tegen spelers uit de hele wereld. De schaaklessen gaan door op vrijdagavond van 17u30 tot 18u30 voor stap 1 en 1+ (beginnende schakers) en van 18u30 tot 20u00 voor de hogere stappen in de vergaderzaal van De Treffer (Meersstraat 5, Waregem). Elke les wordt er op een speelse en educatieve manier uitleg gegeven over een schaakthema, worden hierop vervolgens oefeningen gemaakt en wordt er afgesloten met een schaakpartij tegen een andere leerling.
In deze coronatijden zien we erop toe om alles veilig te laten verlopen. Zo zullen stukken, borden, klokken, stoelen en tafels ontsmet worden. Ook zullen de leerkrachten en leerlingen ouder dan 12 jaar, mondmaskers dragen. Oefeningen gebeuren in persoonlijke oefenboekjes en kunnen uitgevoerd worden op aparte schaakborden. En zo zijn er nog enkele regels die ervoor moeten zorgen dat de lessen in volkomen veilige omstandigheden gegeven kunnen worden.

Er wordt les gegeven in verschillende groepen, die onderverdeeld worden naargelang de schaaksterkte van het kind. De laagste groep zijn schakertjes die geen kennis hebben van het schaakspel, maar dit wensen te leren. Voor deze schaaklessen is er geen leeftijdslimiet, maar we raden wel aan dat het kind kan lezen en schrijven. In de meeste gevallen wordt gestart met schaakles vanaf de lagere school.
Ook voor de volwassenen is er mogelijkheid om te leren schaken. Indien er voldoende interesse is, zal er eveneens op vrijdagavond van 18u30 tot 20u00 les gegeven worden. We richten ons hierbij op volwassenen die nog niet kunnen schaken, maar dit wel willen leren. Indien je het schaakspel al onder de knie hebt, kan je ook deelnemen aan onze clubcompetitie.

Heb je interesse ? Kom dan eens langs op onze opendeuravond op vrijdag 18 september van 18u30 tot 20u00 in De Treffer. Op vrijdag 25 september geven we dan een oefenles waarin we ook de schaaksterkte van de kinderen bepalen. Vanaf 2 oktober starten we definitief met schaakles.
Hebben jullie vragen, wensen jullie meer uitleg of zoeken jullie een schaakclub ? Neem gerust contact met Bart De Schepper, bart.deschepper2@telenet.be of 0492/531526.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.