Home > SBS Vijve uit Waregem schonk 750 euro aan vzw Auxilia

SBS Vijve uit Waregem schonk 750 euro aan vzw Auxilia

Geschreven op 22 januari 2024 om 15:53 door Mario De Wilde

In het kader van de voorbije warmste week sloegen de leerkrachten  van SBS Vijve uit Waregem de handen in elkaar. Het thema van de warmste week ‘opgroeien zonder zorgen’ liet ook leerkrachten en leerlingen niet koud. Tijdens een workshopavond konden ouders deelnemen aan een workshop bloemschikken terwijl anderen zich waagden aan terrazo. Anderen kozen dan terug voor handwerk. De sportievelingen trokken de wandel- en loopschoenen aan gingen op pad door Sint-Eloois-Vijve. Een warme winterbar werd opgebouwd en bruiste van gezelligheid. De actie bracht 2750 euro op. Een delegatie leerkrachten bracht 2000 euro naar Brugge. (De Warmste week). De andere 750 euro gaat dus naar Auxilia.
Het schoolteam koos er ook voor om 750 euro te schenken aan Auxilia. “In Vlaanderen helpen meer dan duizend vrijwilligers van vzw Auxilia kinderen en jongeren met leren wanneer zij daarvoor nergens anders terecht kunnen. Ze helpen om leerstof te verwerken en zelfvertrouwen te winnen. Met een wekelijks uurtje individuele aandacht strijden ze tegen sociale ongelijkheid in het onderwijs en in onze samenleving,” vertelt Ann Lehouck, regioverantwoordelijke van Auxilia Zulte-Waregem.

Dit financiële steuntje is zeer waardevol. Het feit dat kinderen en leerkrachten oog hebben voor kinderen die het moeilijk hebben, maakt het des te waardevoller. Ann Lehouck : “We danken dan ook SBS Vijve van harte en geven nog graag mee dat vrijwilligers die de leerlingen die het iets moeilijker hebben een warm hart toedragen van harte welkom zijn. Vrijwilligerswerk dat onbetaalbaar is, maar betaald wordt door een glimlach van een kind.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.