Home > SASK zwaait leerkracht Tom Vanheede uit, die directeur wordt van OLVA

SASK zwaait leerkracht Tom Vanheede uit, die directeur wordt van OLVA

Geschreven op 27 mei 2020 om 09:32 door Mario De Wilde

Tom Vanheede, leerkracht chemie en graadcoördinator in het Sint-Andreaslyceum wordt directeur van het Onze-Lieve-Vrouwecollege Assebroek (OLVA). Het Sint-Andreaslyceum St.-Kruis (SASK) neemt op 30 juni afscheid van Tom Vanheede, leerkracht chemie en graadcoördinator 3e graad. Tom Vanheede heeft de opdracht van het schoolbestuur van Karel de Goede immers aanvaard om vanaf 1 augustus de nieuwe directeur van OLVA te worden.

Dat een leerkracht uit SASK directeur wordt in OLVA, maakt het allemaal wel bijzonder. Het Onze-Lieve-Vrouwe college en het Sint-Andreaslyceum, vroeger de jongens- en meisjesschool die op 500m van elkaar liggen in de oostrand van Brugge, zijn sinds 1995 twee gemengde scholen met een gelijk aso-onderwijsaanbod. Hoewel beide scholen deel uitmaken van dezelfde scholengroep Karel de Goede heeft elke school zijn eigen koers gevaren.

Voor Tom Vanheede is OLVA echter geen onbekende. Afkomstig uit Sint-Kruis is hijzelf oud-leerling van OLVA. Na zijn opleiding als licentiaat in de chemie aan de UGent (1992), kwam Tom Vanheede in SASK terecht. Hij gaf voornamelijk chemie aan de leerlingen in de 3e graad. In 2016 nam hij de taak van graadcoördinator 3e graad over. Ook voor de coördinatie van de schoolrapporten en het beheren van het online leerplatform Smartschool, kon de school op Tom rekenen. Tijdens de afgelopen lockdown organiseerde hij zelfs een fijne quizavond voor alle collega’s van SASK.

Chris Bouton, directeur SASK: “Het Sint-Andreaslyceum wenst Tom heel veel succes met de nieuwe uitdaging. Het is een kans om de banden tussen beide scholen te versterken. Enerzijds zijn wij trots op Tom, anderzijds vinden we het jammer dat een goede leerkracht vertrekt.”

Sint-Andreaslyceum St.-Kruis
Het Sint-Andreaslyceum is een katholieke school in Sint-Kruis, Brugge met in totaal ongeveer 1300 leerlingen, verdeeld over een kleuterschool, lagere school en humaniora (aso). De drie scholen zijn op dezelfde campus gevestigd, midden het groen aan de buitenrand van Brugge. Meer info op www.sask.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.