Home > Sandra Roobaert wint poëziewedstrijd van de Stad Oostende

Sandra Roobaert wint poëziewedstrijd van de Stad Oostende

Geschreven op 28 februari 2022 om 16:23 door Mario De Wilde

Sandra Roobaert heeft zopas de poëziewedstrijd van de Stad Oostende gewonnen.  De jury koos uit alle inzendingen Sandra Roobaert als winnaar van de Poëziewedstrijd die aan zijn twaalfde editie toe is. Met haar gedicht ‘Als het trilt kan het barsten’ wint ze een geldprijs van 3.000 euro. 580 dichters, elk met maximum twee gedichten, dongen mee naar de prijs van beste Nederlandstalig gedicht. Dit weerhield ook een aantal deelnemers uit Frankrijk, Duitsland en Suriname niet om gelijk hun kans te wagen.

Voorzitter Ivo van Strijtem stond met zijn juryteam bestaande uit Frank Decerf, Hester Knibbe, Koen Stassijns, Lies Van Gasse, Geert van Istendael en Koen Vergeer voor de taak om de 614 gedichten te lezen en te beoordelen. Wekenlang waren de juryleden hiermee in de weer om uiteindelijk met een persoonlijk lijstje van een tiental namen onder de arm op de jurybijeenkomst binnen te wandelen. Achter gesloten deuren debatteerden zij over taal in zijn mooiste gedaante. Er werd zelden gestreden, maar vaker meestemmend geknikt wat de jurering er niet eenvoudiger op maakte. Na lang beraad koos de jury drie gedichten en kende ze zeven eervolle vermeldingen toe. Op 26 februari 2022 maakte juryvoorzitter Ivo van Strijtem de laureaten bekend.

Sandra Roobaert (1968), ontving de eerste prijs van 3.000 euro voor haar gedicht ‘Als het trilt kan het barsten’. De tweede prijs van 1.500 euro ging naar David Moszkowicz voor zijn gedicht ‘Konijnenoren’. Het podium wordt vervolledigd door Sylvie Marie die met haar gedicht (zonder titel) de derde prijs wegkaapte, goed voor een geldprijs van 750 euro. Marie Brummelhuis, Nanny Luijsterburg, Mandy Mariska Eggerding, Geert Viaene, Patrick Cornillie, Patrizia Vespa en Eddy D’Haenens kregen van de jury een eervolle vermelding. Ook voor de twaalfde editie werd een stijlvolle brochure uitgegeven met de tien winnende gedichten. De foto’s zijn van de hand van stadsfotograaf Jeremy de Salle. De bundel is vanaf 26 februari te koop aan het UiTloket in het Stadhuis Oostende en aan de balie van de bibliotheek en kost 5 euro.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.