Home > Sandra Bekkari, Wim Lybaert, Pascale Naessens en Seppe Nobels nieuwe namen op FAAR in Oostende

Sandra Bekkari, Wim Lybaert, Pascale Naessens en Seppe Nobels nieuwe namen op FAAR in Oostende

Geschreven op 2 maart 2022 om 11:35 door Mario De Wilde

Van 17 tot en met 20 maart 2022 kun je in Oostende terecht voor FAAR, een gloednieuw boekenfestival met de nadruk op non-fictie. Onder de noemer “Praten over eten met eten” komt de organisatie nu met een opvallend concept. Bezoekers luisteren niet enkel naar de interactie tussen enkele van Vlaanderens meest bekende culinaire schrijvers, maar er mag ook ineens geproefd worden van hun gerechten. Zo kookt Sandra Bekkari voor de gelegenheid met Wim Lybaert en Pascale Naessens met Seppe Nobels. Aan “Nacht van de Slapelozen”, een ander concept van de organisatie, werden onder andere de namen van Johannes Verschaeve en Lize Spit toegevoegd.

Tijdens FAAR worden auteurs in de kijker gezet door een mix van auteurslezingen, workshops, interviews, panelgesprekken, debatten, (literaire) proeverijen en een aantal nieuwe eigenzinnige formats. Aan de hand van zorgvuldig gekozen thema’s onderzoeken ze hoe de wereld van morgen eruit kan zien. Tijdens de sessies van “Over eten met eten” nodigt FAAR telkens twee experts uit die dagelijks met voeding bezig zijn om met elkaar in gesprek te gaan over hun visie op eten, terwijl ze samen koken. Het aanwezige publiek komt op die manier meer te weten over de keukengeheimen, maar het meest belangrijke aspect is ongetwijfeld het proeven. Tijdens de sessie worden de aanwezigen namelijk culinair verwend door de Vlaamse top van de culinaire literatuur.

De Nacht van de Slapelozen verbindt dan weer mensen met slaapproblemen. Hoe ontstaat het en wat kan men ondernemen om de slaap beter te vatten? Steeds meer mensen kampen op vandaag met slaapproblemen. Maar ook wie gewoon houdt van de zindering van nachtelijke sferen, kan zijn hart ophalen tijdens deze nacht vol fluisterstemmen, meditatiemomenten, sterrenhemels en nachtmuziek. “De omvang van dit stadsbreed festival wordt nog maar eens duidelijk met deze nieuwe namen. We halen experten en vertellers van ongelofelijk veel verschillende kennisvelden naar Oostende. De bezoeker ontdekt, proeft, leert en luistert tijdens deze 4-daagse van de literatuur, het worden stuk voor stuk unieke belevingen.” zegt burgemeester Bart Tommelein.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.