Home > Sam Vanrafelghem De Kegel is de nieuwe burgemeester van Koksijde

Sam Vanrafelghem De Kegel is de nieuwe burgemeester van Koksijde

Geschreven op 15 oktober 2022 om 10:19 door Mario De Wilde

Gisteren vond in de raadzaal Kokpit in het gemeentehuis van Koksijde de installatievergadering plaats van de nieuwe kindergemeenteraad. Intussen is het de 9de keer dat de kindergemeenteraad plaatsvindt. Koksijde startte in 2013 met het initiatief. Sindsdien zijn er al acht kinderburgemeesters verkozen geweest. Vorig jaar mocht Kaat Van Kerckhoven van de Gemeentelijke Basisschool Koksijde het lint dragen. Voor het schooljaar 2022-2023 zijn er 15 raadsleden verkozen uit zeven Koksijdse scholen en waren er vijf kandidaat-kinderburgemeesters. Lottrekking besliste over de nieuwe Koksijdse kinderburgemeester. Waarnemend burgemeester Stéphanie Anseeuw, maakte de
winnaar bekend: Sam Vanrafelghem De Kegel van de Gemeentelijke Basisschool Oostduinkerke. Sam, 11 jaar had een woordje voorbereid voor de gelegenheid: “Ik vind het heel leuk dat ik kinderburgemeester ben geworden. Ik hoop dat we samen leuke dingen kunnen doen en dat we een leuk team worden.”

Sam zit in het 6de leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool Oostduinkerke. Haar hobby’s zijn volleybal, de scouts in Oostduinkerke en paardrijden. Later hoopt ze zelfs van de paardensport haar beroep te maken. Verkeersveiligheid en milieu zijn thema’s die ze graag aan bod laat komen op een volgende kindergemeenteraad. Zetelen ook in de nieuwe kindergemeenteraad:
• Xen Gery (6e) en Lilo Noël (5e) – Leefschool De Letterzee
• Mats Casaer (6e), Aline Hanssens (6e) en Achiel Van den Brande (5e) – Vrije Basisschool
Oostduinkerke
• Rijad Redzep en Yanina Gauwberg (Toekanklas) – De Strandloper
• Annelou Sustronck (6e) en Luca Romanoff (5e) – Vrije Basisschool De Ark
• Kobe Claeys (6e) en Susannah Dewulf (6e) – Gemeentelijke Basisschool Koksijde
• Olivia Beulens (5e) – Gemeentelijke Basisschool Oostduinkerke
• Ibrahim Ibrahim Ahmed en Emiel Knockaert – MPI Westhoek/De Viertorre

De leden van de kindergemeenteraad werden verkozen op school en komen uit de leerlingenraad. De kinderraadsleden zullen dit schooljaar vijf keer samenkomen en voorstellen formuleren over thema’s die de kinderen aanbelangen: sport en spel, onderwijs, verkeer, veiligheid, gelijke kansen, milieu….

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.