Salaisons Duca uit Moeskroen ontvangt prestigieus HIB-label voor ambachtelijke vakmanschap
Nicolas Ducatteeuw, zaakvoerder van Salaisons Duca en lid van UNIZO Rekkem – Lauwe – Menen heeft het prestigieuze Handmade In Belgium (HIB)-label in ontvangst mogen nemen. De officiële uitreiking werd verzorgd door Gaëlle Sustronck van UNIZO West-Vlaanderen. Dit label erkent en bekroont de passie en het vakmanschap van ambachtelijke ondernemers in België.
Salaisons Duca werd in 1973 opgericht door Gilbert Ducatteeuw, die samen met zijn zonen Claude en Philippe het bedrijf uitbouwde tot een vaste waarde in de vleessector. Nicolas Ducatteeuw, zoon van Claude, raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door het ambacht en volgde de opleiding slager/vleeswarentechnicus aan Ter Groene Poorte in Brugge. Na waardevolle ervaring bij verschillende slagers, nam hij in 2015 de zaak over. Sinds 2020 wordt hij hierin bijgestaan door zijn echtgenote Annick.
Salaisons Duca specialiseert zich in de productie van ambachtelijke en gerookte vleeswaren, en levert daarnaast vers vlees en gehaktbereidingen. Ook de aan- en verkoop van aanvullende producten behoort tot hun aanbod. De klantenportefeuille omvat zelfstandige slagers, groothandels, supermarkten, scholen, zorginstellingen en restaurants.
Het HIB-label bevestigt de filosofie van Salaisons Duca: vakmanschap en passie komen op de eerste plaats, niet massaproductie. De onderneming staat bekend om haar maatwerk, zoals witte pensen in verpakkingen naar wens of spek zonder lactose. Klanten krijgen de mogelijkheid om producten volledig naar eigen behoeften samen te stellen.
Met de toekenning van het HIB-label wordt het authentieke karakter van Salaisons Duca officieel erkend, een mooie beloning voor generaties vakmanschap en toewijding aan kwaliteit. Op vandaag kan je Salaisons Duca nog vinden in Boulevard du champ d’Aviation 50B – 7712 Herseaux maar vanaf 2027 zullen ze zich vestigen in de industriezone Pont Tunnel in Estaimpuis.
Op de foto Nicolas Ducatteeuw en zijn echtgenote Annick.