Home > SAK Sint-Pieters bij Brugge plant komende maandag protestactie tegen wateroverlast

SAK Sint-Pieters bij Brugge plant komende maandag protestactie tegen wateroverlast

Geschreven op 22 april 2024 om 13:07 door Mario De Wilde

SAK Sint-Pieters bij Brugge plant komende maandag 29 april, samen met bewoners van de Rond den Heerdstraat, een protestactie. Bewoners vinden het niet kunnen dat er, als gevolg van verkeerde her aanleg van de straat, nog steeds wateroverlast is op de rijweg van Rond den Heerdstraat en Slachthuisstraat. Momenteel wordt er in de brievenbussen een flyer gedeponeerd om zoveel mogelijk buurtbewoners te vragen aanwezig te zijn op de persactie en wordt er ook een 2 meter lang spandoek gemaakt. In 2020 werd de Slachthuisstraat her aangelegd. In 2021 werd er overgegaan tot her aanleg van gedeelte van de Rond den Heerdstraat. Resultaat: een verkeerde heraanleg, van zowel Rond den Heerdstraat als Slachthuisstraat vanaf nr 3 tot aan de Sint-Pieterskaai, met op meerdere plaatsen waterstagnatie tot gevolg op de rijweg.

Omwille van de waterstagnatie op de rijweg van de Rond den Heerdstraat vanaf nr 23 tot aan het Lodewijk Gilliodtsplein maakte Frank Verheye, voorzitter SAK Sint-Pieters, op vraag van 90 jarige bewoner van de Rond den Heerdstraat, een melding over. Omdat er geen doeltreffend gevolg werd gegeven aan de vraag om de wateroverlast te laten wegwerken diende hij in 2022 een klacht in bij de ombudsman van de stad Brugge. Meer dan twee jaar na overmaken van de melding werd er, niettegenstaande vermelding in het jaarverslag 2022 van de ombudsman van de stad Brugge “De aannemer belooft de greppel heraan te leggen” nog niet overgegaan tot her aanleg van de greppel. Er werd evenmin gevolg gegeven aan vraag om de wateroverlast in de Slachthuisstraat te laten wegwerken. Bewoners van de Rond den Heerdstraat en omgeving vinden dit niet kunnen. Ze wensen dat de wateroverlast weggewerkt. Ze willen, samen met het SAK, deelnemen aan een persactie om er hopelijk toe te komen dat de wateroverlast in voorjaar 2024 wordt weggewerkt.

 

Foto; wateroverlast op rijweg vanaf oprit woning Rond den Heerdstraat nr 23 tot te hoog geplaatste rioolkolk

1 reactie

Roland Rotsaert
Geschreven op 2024-04-23 08:04:51
Een bizar artikel... SAK is toch een onderdeel van beweging.net waar onze burgemeester een belangrijke bestuursfunctie heeft? En nu, na twee jaar vruchteloos 'procederen', actie voeren om het probleem tegen het voorjaar op te lossen, terwijl het voorjaar al bijna voorbij is? De foto bij het artikel is bovendien weinig overtuigend. Was er echt geen betere fotograaf te vinden?

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.