Home > Ruiselede verwelkomt nieuwe brugfiguur Jozefien Craeymeersch, mama van twee kindjes

Ruiselede verwelkomt nieuwe brugfiguur Jozefien Craeymeersch, mama van twee kindjes

Geschreven op 8 november 2022 om 17:16 door Mario De Wilde

Onlangs is Jozefien Craeymeersch gestart als nieuwe brugfiguur bij gemeentebestuur Ruiselede. Jozefien woont in Ruiselede, is getrouwd met Martijn en heeft 2 kindjes. Voordien werkte ze als opvoedster in vzw Mivalti te Tielt bij volwassenen met een verstandelijke beperking. Sinds 13 oktober ruilt ze deze job in voor een nieuwe uitdaging als brugfiguur binnen de eigen gemeente.

Wat doet een brugfiguur?
Brugfiguren slaan de brug tussen kwetsbare gezinnen, het onderwijs en de dienst- en hulpverlening. De brugfiguur ondersteunt de gezinnen in functie van de school- en leerkansen voor de kinderen, toeleiding naar hulp- en dienstverlening en ondersteuning op andere levensdomeinen zoals wonen, werken, kinderopvang, juridisch, financieel, vrije tijd,… Daarnaast zal de brugfiguur ook de scholen ondersteunen in het omgaan met kwetsbare gezinnen en een netwerk uitbouwen met partners zoals het CLB. Jozefien is naast haar functie als brugfiguur ook het aanspreekpunt voor het Huis van het Kind. Je kan haar regelmatig terugvinden aan de schoolpoort of in het Sociaal Huis van Ruiselede.

Heb je vragen over opvoeden, opgroeien, het groeipakket of het aanbod vrije tijd? Dan kan je Jozefien bereiken via huisvanhetkind@ruiselede.be of 0478/10.18.24.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.