Home > Ruim 40 acteurs tijdens theaterwandeling ‘De Bosnimfen van Herenthage’ in de Gasthuisbossen van Ieper

Ruim 40 acteurs tijdens theaterwandeling ‘De Bosnimfen van Herenthage’ in de Gasthuisbossen van Ieper

Geschreven op 31 mei 2022 om 10:14 door Mario De Wilde

Op zaterdag 11 juni start de kaartenverkoop voor ‘De bosnimfen van Herenthage’, de theaterwandelingen die plaatsvinden op 21, 22 en 23 juli in de Gasthuisbossen van Ieper. De Gasthuisbossen kennen een rijk verleden. Dat verleden is nu ook soms nog zichtbaar. Een heuvel waar ooit een mote was, de invloed van landschapsarchitecten uit vervlogen tijden, de naweeën van de Groote Oorlog … Genoeg stof om de verdwenen geschiedenis van de Gasthuisbossen weer levend te maken.

Meer dan 40 acteurs
En precies dat zullen meer dan veertig acteurs doen op de 4 km lange tocht doorheen de Gasthuisbossen. De bosnimfen van Herenthage nemen je op sleeptouw langsheen tien grappige, verrassende en interactieve taferelen. De bezoekers nemen zelf deel aan het jachtfeest, ontmoeten onderzoeker Leopold en zijn minnares Amandine en nemen plaats achter de schoolbanken. Raakt meneer pastoor nog op tijd bij de misviering of is hij te veel boven zijn theewater om de fiets op te klauteren? Tekstschrijver Jo Lottegier (bekend van de Heksenstoet in Beselare en o.a. de theaterwandelingen ‘Heerlijk Verleden’) neemt ook de regie voor zijn rekening.

Ik zomer West-Vlaams
In totaal staan 20 theaterwandelingen gepland op 21, 22 en 23 juli. Inschrijven is verplicht en kan vanaf zaterdag 11 juni. Van 9 tot 11 uur start de kaartenverkoop in De Potyze, Zonnebeekseweg 361 in Ieper. Daarna zijn de kaarten daar elke werkdag te koop van 9 tot 12 uur of online via http://rlwesthoek.bookfast.me. Een ticket kost € 10 per persoon. Kinderen van 6 tot 15 jaar betalen € 5. Dit is een organisatie van het Regionaal Landschap Westhoek vzw, in kader van de provinciale actie Ik zomer West-Vlaams, en met de steun van Stad Ieper. Meer info op www.rlwesthoek.be, 057 23 08 50 of info@rlwesthoek.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.