Home > Ruilwinkel ’t Klein Stationnetje in Zeebrugge heeft nieuw logo. Tekening kwam van Daly Kayitesi (8)

Ruilwinkel ’t Klein Stationnetje in Zeebrugge heeft nieuw logo. Tekening kwam van Daly Kayitesi (8)

Geschreven op 15 maart 2023 om 08:43 door Mario De Wilde

Ruilwinkel ’t Klein Stationnetje in Zeebrugge krijgt een nieuw logo. Kwetsbare gezinnen kunnen in ’t Klein Stationnetje terecht voor gratis kledij en speelgoed, voor kinderen tot 12 jaar. Zeebrugse kinderen kregen de voorbije weken een oproep om een tekening in te kleuren voor het winkel. Het nieuwe logo wordt de tekening van laureaat Daly Kayitesi (8 jaar).

Kimberly Pardo, Centrumverantwoordelijke d’Oude Stoasie: “We werken al een tijdje aan de hernieuwing van ’t Klein Stationnetje. De naam is intussen een feit, daarnaast zetten we in op samenwerkingen, onder andere met de vzw MamaStart. Gezinnen die in aanmerking komen om hier spullen op te halen, worden toegeleid naar ’t Klein Stationnetje door het OCMW, CAW of andere partners die zicht hebben op de financiële situatie van Zeebruggenaren die het moeilijker hebben.”

Voor het nieuwe logo van ’t Klein Stationnetje kregen Zeebrugse kids tot 12 jaar de oproep om een tekening in te kleuren. Er vielen een kleine 40 inzendingen in de bus, die werden uitgehangen in buurtcentrum d’Oude Stoasie. Daly Kayitesi (8 jaar) kwam als laureaat uit de bus na een stemronde.

Schepen Pablo Annys: “Dit is fantastisch nieuws, niet in het minst voor Daly zelf. Hij zit in het tweede leerjaar van basisschool de Roezemoes in Zeebrugge en maakte met zijn kleurstiften een heus kunstwerk van de kleurplaat. Hij is dus de verdiende winnaar. Zijn tekening wordt het logo van ’t Klein Stationnetje. Door de wedstrijd kregen Zeebrugse kinderen en hun ouders ook spontaan te horen dat dit initiatief bestaat. Ze weten dat ze in buurtcentrum d’Oude Stoasie terecht kunnen voor ontmoetingen, en dat ’t Klein Stationnetje ondersteuning biedt voor wie het financieel wat minder breed heeft. Zo zijn we alle Zeebruggenaren en Bruggelingen nabij, in een stad die draait om mensen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.