Home > Rotaract Brugge schenkt 10 laptops aan OCMW Brugge

Rotaract Brugge schenkt 10 laptops aan OCMW Brugge

Geschreven op 23 april 2020 om 11:11 door Mario De Wilde

“Heb je laptops of ICT-materiaal ter beschikking? Bezorg deze aan ‘Huis van het Kind Brugge’ en help kwetsbare gezinnen met schoolgaande kinderen.” Die oproep circuleert al een paar weken in Brugge. Sinds maandag volgen leerlingen uit het lager en secundair onderwijs immers afstandsonderwijs via ‘preteaching, als vervanging voor gewone lessen in klas, die omwille van de coronacrisis nog steeds ‘on hold’ staan. Voor afstandsonderwijs is een desktopcomputer of laptop essentieel.

Rotaract Brugge besloot meteen 10 nieuwe laptops te schenken aan OCMW Brugge. Voorzitter Alix Van Waetermeulen: “Rotaract Brugge is een groep jongeren tussen 18 en 30 jaar die zich, naast hun studies of werk, vrijwillig inzetten voor sociale projecten in de streek. We willen absoluut vermijden dat kinderen uit kwetsbare gezinnen een leerachterstand oplopen tijdens deze periode. Daarom schenken we 10 laptops. Wij zien dit als essentiële gezinsondersteuning binnen het huidige afstandsonderwijs.”

Rotaract Brugge zet zich al meer dan 50 jaar in voor het goede doel, verduidelijkt Alix Van Waetermeulen. “We organiseren heel wat projecten om kwetsbare kinderen te steunen. Via een kleurwedstrijd deelden we al anti-verveelpakketten met een activiteitenboek, een gezelschapsspel en buitenspeelgoed uit. We namen ook initiatieven voor de leefgroepen van vzw Binnenstad in Brugge en MPIGO De Vloedlijn in De Haan. Tijdens deze periode willen wij kwetsbare kinderen ‘in hun kot’ absoluut niet ‘aan hun lot’ overlaten.”

Schepen van sociale zaken Pablo Annys: “Deze schenking van ICT-materiaal is opnieuw een hartverwarmende opsteker in een periode waarin we niemand uit het oog willen verliezen. Rotaract Brugge helpt meteen 10 gezinnen vooruit. Zij kunnen hun kinderen in de loop van de komende week vlot laten meedraaien in het afstandsonderwijs. Heel wat Brugse secundaire scholen deden net voor de paasvakantie al een aanvraag voor laptops via het forum ‘Digital for Youth’. Een 140-tal scholen uit het buitengewoon secundair onderwijs kregen laptops toegezegd, maar die zijn nog niet geleverd. De andere Brugse scholen zijn uit de boot gevallen, wegens een te laag percentage doelgroepleerlingen. De noden op dat vlak zijn in een provinciestad als Brugge natuurlijk beperkter dan in Antwerpen, Brussel of Gent. Maar elk kwetsbaar kind heeft het ICT-materiaal hier even hard nodig. We zijn blij dat tal van organisaties dat signaal oppikken en ons toestellen schenken.”

Naast het verdelen van laptops bij kwetsbare gezinnen, biedt OCMW Brugge ook logistieke steun wanneer schooltaken dat vereisen. “Kwetsbare jongen die de komende weken dringende printopdrachten voor schooltaken hebben, kunnen terecht in Hoogstraat 9. Ze mogen hun taken doormailen en kunnen de prints daar in veilige omstandigheden ophalen. Daarnaast promoten we ook Telenet WiFree, dat tot eind juni gratis wificonnectie aanbiedt voor gezinnen zonder internetverbinding”, aldus nog Pablo Annys. Wie zelf laptops of ICT-materiaal wil schenken, kan dat doen via Huis van het Kind Brugge. Het team is bereikbaar op info@huisvanhetkindbrugge.be of op T 050 47 55 15.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.