Home > Rope Skipping Brugge scoort met wedstrijd van formaat en sluit klinkend sportjaar af

Rope Skipping Brugge scoort met wedstrijd van formaat en sluit klinkend sportjaar af

Geschreven op 9 juni 2021 om 08:21 door Mario De Wilde

Rope Skipping Brugge sluit het jaar af met een schitterende clubwedstrijd waar persoonlijke records verbroken werden, waar leden van de X Treme groep knappe freestyles naar voor brachten en waar de clubwinnaars hun trofeeën in ontvangst mochten nemen. Het werd een clubwedstrijd met 30 deelnemers uit eigen rangen, aangevuld met 15 sporters van de club So-Fit uit Izegem. Rope Skipping Brugge heeft het allemaal kunnen realiseren, dit terwijl ze nog dienden rekening te houden met heel wat maatregelen omwille van de Covid-Pandemie.

Velen keerden met mooie resultaten en medailles huiswaarts. Bij de X-Treme groep dienden ze ook freestyles te maken, een combinatie van heel wat skills die na elkaar gesprongen werden. De freestyles werden gejureerd op moeilijkheidsgraad, variatie en originaliteit. Voor wie de beste score behaalde over de drie recreacups die dit sportjaar werden georganiseerd door de club zelf, kon daarbovenop nog eens de clubbeker winnen. Deze Clubbeker is uniek in zijn bestaan want deze is volledig gepersonaliseerd naar de club toe.

Bij de categorie MINI 1 werd Naessens Jythe de trotse eigenaar van de clubbeker. Bij de Categorie MINI 2 was de beker voor Vanhaverbeke Fien. Haar zus Vanhaverbeke Lore viel ook in de prijzen bij de categorie BELOFTEN 1. De beker bij de BELOFTEN 2 was voor Decock Nienke. In de categorie 16+ kon Saey Emma de beker in de wacht slepen. Bij de volwassenencategorie scoorde Feys Elize. Bij de laatste categorie, de X Treme groep, mocht Declerck Lies de beker in ontvangst nemen. Met haar freestyle liet ze alle andere leden van de X treme achter zich. Haar freestyle was van een hoog niveau doorspekt met acrobatische skills. De afsluitende training werd een mooie sportieve afsluiter in hartje Brugge.

Het voorbije sportjaar was voor iedereen een bizar jaar maar dat liet de club zelf niet onbetuigd, er werd ingezet op wekelijkse online lessen voor al wie ouder is dan 13j, er werden buiten-activiteiten georganiseerd, voor de -12 jarigen konden we rekenen op indoor trainingen en er werden tot 4 maal toe externe lesgevers (online) ingeschakeld waarbij de club zelfs kon rekenen op toplesgevers uit USA. Geen inspanning werd uit de weg gegaan, alle coaches (extern als intern) plaatsten hun beste beentje voor. De laatste clubwedstrijd/recreacup konden we gelukkig buiten fysiek laten doorgaan maar de 2 recreacups voordien verliepen volledig online. Dat op zich was een huzarenstuk.

Deze zomer organiseert Rope Skipping Brugge nog een tweedaagse kamp, exclusief voor de leden, om iedereen klaar te stomen voor het nieuwe sportjaar.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.