Home > Rope Skipping Brugge organiseerde geslaagde clubwedstrijd, elk vanuit hun eigen kot.

Rope Skipping Brugge organiseerde geslaagde clubwedstrijd, elk vanuit hun eigen kot.

Geschreven op 25 juni 2020 om 23:15 door Mario De Wilde

In volle coronacrissis liet Rope Skipping Brugge hun leden niet stil zitten. Een goed georganiseerde wedstrijd werd op poten gezet. Vele leden namen deel aan dit jaarlijkse event dat voor één keer elk vanuit zijn/haar eigen huis gesprongen kon worden.

Records werden gesprongen, medailles werden verdeeld.

De sporters dienden deel te nemen aan drie onderdelen. Het doel was om een zo hoog mogelijke score neer te tellen in 30 seconden bij elk onderdeel. Wie in elk onderdeel zijn/haar persoonlijk record verbeterde kon rekenen op een gouden medaille, twee van de drie onderdelen was goed voor zilver, één op drie was brons.

De trainers hadden doorheen het jaar al heel wat tests uitgevoerd waarbij ze wisten wat de beste score was in 30 sec voor elke sporter én voor elk onderdeel. Afhankelijk van niveau en leeftijd was de derde proef verschillend van de elkaar. De eerste twee proeven waren voor alle sporters hetzelfde. Speed single rope en doubles single rope. Nu dienden de sporters zelf op één zelfde dag die onderdelen te springen bij hun thuis en dit ook filmen. De jury, Luna De Vlam (adjunct hoofd trainer) en Sven De Vlam (hoofdtrainer en alg. coördinator), telden op hun buurt de scores van alle ingezonden filmpjes. Het jureren nam een volle dag in beslag.

De club Rope Skipping Brugge kan terugblikken op een geslaagde editie van een “Corona wedstrijd Rope Skipping” In september start de club terug met volle moed aan het nieuwe seizoen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.